GOOIK - Ga eens joggen in Macedonië

C21

GOOIK - Ga eens joggen in Macedonië

11377355_10207013477481503_1178541212250061548_n
Fabian zoekt mensen om te gaan joggen. - Foto Kos
 

Fabian Depester uit Gooik zoekt mensen om op 13 september in Macedonië mee te lopen in een loopwedstrijd. De afstand van Gooik naar Kavadarci in Macedonie is ‘slechts’ 2280 km ver. Sinds enkele maanden is Fabian Depester actief als vrijwilliger in Kavadarci in Macedonië, gefinancieerd door het Erasmus+-programma van de Europese Commissie. “Ik ben afkomstig uit Gooik en werk hier in een jeugdcentrum voor jongeren tussen 13 en 25 jaar, vooral dan kinderen uit kansarme gezinnen en voornamelijk ook uit de Roma-gemeenschap. Om jongeren en de lokale gemeenschap een hobby te geven om uit de vicieuze cirkel van verveling en verslavingen te geraken, ben ik gestart met een jogginggroep”, vertelde Fabian. Lopen is in Kavadarci echter een zeer onbekende en onbeminde sport. “Sinds ik in september 2014 aankwam zag ik slechts één keer iemand effectief lopen. Een buitenlander zien lopen was bovendien ook een bezienswaardigheid, want toen ik ook zelf begon te lopen door de straten van Kavadarci, werd ik verbaasd en als een bezienswaardigheid aangestaard.” Naast deze loopgroep zijn ze echter ook begonnen met het organiseren van een heuse loopwedstrijd, de eerste officiële loopwedstrijd trouwens in Kavadarci en omgeving. Tijdens ‘Born to Run’ op 13 september kunnen deelnemers er 1, 3, 5 of 10 kilometer lopen. De race heeft echter ook een internationaal karakter, want ze is verbonden aan een internationale uitwisseling (gefinancierd door Erasmus+) over lopen en outdoor activiteiten, met deelnemers uit België, het Verenigd Koninkrijk en Macedonië.

“Voor deze loopwedstrijd zijn we volop op zoek naar deelnemers, dus ook uit België. De deelnameprijs voor de 10 km is 4 euro, die voor 5 is 2 euro. Omdat de race doorgaat in een bijna maagdelijk gebied voor lopers en door het bergachtige en prachtige landschap van deze regio, is dit een unieke belevenis”, zegt Fabian.

Wie dus zin heeft om eerst een tochtje van 2.280 km te rijden tot Kavadarci is meer dan welkom om op zondag 13 september te komen lopen in Macedonie. Deelnemers kunnen zich inschrijven en meer informatie vinden op:

http://kavadarcirace2015.weebly.com .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief