Guy Hautier uit HALLE en Joris Van Malderen uit GOOIK winnen de eerste prijs fotografie van Cvo Coovi

C21

Guy Hautier uit HALLE en Joris Van Malderen uit GOOIK winnen de eerste prijs fotografie van Cvo Coovi

Gooik
Ingezonden foto vlnr: Joris Van Malderen, Sylvia De Mey, Guy Hautier,Sonja Segers en Dirk Delaere
 

Naar jaarlijkse gewoonte vond in de opleiding fotografie van Cvo Coovi de prijsuitreiking plaats van de winnaars van de vakjury en van de publieksprijs. De winnaar van de vakjury is Guy Hautier uit Halle met zijn foto 'Bottles upside down', de winnaar van de publieksprijs is Joris Van Malderen uit Gooik met zijn portrettenreeks.

In juni wordt een selectie van alle werken van de cursisten van de opleiding fotografie van het Cvo Coovi tentoon gesteld. Dit gebeurt tijdens de zomerhappening. Uit al deze fotowerken wordt er door een vakjury drie werken gekozen. Dat is vaak niet gemakkelijk. Vermits er heel wat knap werk tentoongesteld wordt, en ook de keuze van de jury kan verschillen. Hierover wordt beraadslaagd tot er een consensus bereikt wordt. Tevens worden er door de bezoekers de sterkste foto’s gekozen. Ook daar worden de drie best beoordeelde uitgefilterd.

De drie uitgekozen cursisten van beide beoordelingen worden beloond met een prijs. Zo is de eerste prijs van de vakjury een waardebon van Studio Teurlings te Halle en de eerste prijs van de bezoekers een waardebon van afwerkcentrale Fotoposter. De tweede en derde prijs worden geschonken door de school Cvo Coovi zelf, waarbij onder andere het Coovi bier niet mag ontbreken.

De leerkrachten fotografie van Cvo Coovi wensen nog eens alle cursisten te feliciteren met hun knap resultaat. Pieter Heremans, opleidingscoördinator fotografie: “Het is altijd moeilijk om keuzes te maken, want ook tussen de niet genomineerden zitten heel wat knappe foto’s. Na beraadslaging ging de eerste prijs van de jury naar Guy Hautier met zijn studiofoto ‘Bottles upside down’. Deze foto werd genomen tijdens de studio opleidingsmodule Foto Materie. De tweede prijs van de jury gaat naar Dirk Delaere met zijn actiefoto van een Formule 1 bolide, deze foto werd genomen voor de module Thema Actie. En de derde prijs van de jury gaat naar de reportage, landschapsfoto van Sylvia De Mey met haar foto genomen op het Tyne Cot kerkhof, tijdens de module die onder andere aan landschapsfotografie gewijd is, de module Thema Ruimte. Ook hield de jury eraan om Joris Van Malderen, de winnaar van vorig jaar, een eervolle vermelding te geven voor zijn portretreeks."

De eerste prijs van de bezoekers ging immers naar diezelfde portretreeks van Joris Van Malderen. De tweede prijs ging naar Kelly Vande Velde, met haar mooie zwart-wit portretfoto en de derde prijs van de bezoekers was voor Sonja Segers met haar foto van een poot van een witte tijger.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief