GOOIK - Een nieuwe school voor Strijland

C21

GOOIK - Een nieuwe school voor Strijland

Aa_c_de_oester
Zou moet de nieuwe school er gaan uitzien. - Foto repro Marc Colpaert
 

Ongeveer tweehonderd ouders en omwonenden kwamen naar de kerk van Strijland voor een informatieavond over de bouw van een nieuwe school in hun dorp. De gemeente gaat in samenwerking met ‘Scholen van Morgen’ een nieuw schoolgebouw laten bouwen, achter het bestaande schoolgebouw van de sportbasisschool De Oester in Strijland. Vooraan komt er een parking en een kus en wuif zone voor meer veiligheid. Voor de gemeente Gooik betekent dit een kost van 54.000 euro gedurende dertig jaar. De werken zijn zopas gestart.

Momenteel komen er een 180-tal kinderen naar de school in Strijland. “Wegens plaatsgebrek en een verouderde infrastructuur stapten wij in het project van de Vlaamse Overheid ‘Scholen van Morgen’ voor de bouw van een nieuw schoolgebouw. Dit gaat als het ware ingeplant worden tussen het bestaande oude schoolgebouw vooraan en de kleuterklassen(containers) achteraan. Hierdoor is het ook niet nodig om de kinderen tijdens de bouw ergens anders in onder te brengen”, vertelde burgemeester Michel Doomst(CD&V). Het volledig nieuwe complex zal 1.750m² bedragen en zowel de kleuters als de leerlingen van het lager onderwijs zullen er in onder gebracht worden. Bedoeling is de huidige kwaliteitsnormen voor goed hedendaags onderwijs na te streven. “Aangezien er op het terrein een niveauverschil van zes meter is, gaan we de vier kleuterklassen op het benedenniveau onderbrengen, de zes klassen voor het lager onderwijs op de eerste verdieping”, legde schepen van Onderwijs Inge Jacobs(CD&V) uit. In de nieuwe school zal er ook plaats zijn voor een technisch lokaal een vergaderzaal en enkele administratieve ruimtes. “In het midden van het schoolgebouw gaan wij een polyvalente ruimte in onderbrengen. Deze ruimte zal dienst doen als refter en als opvangruimte, met langs de zijkanten voldoende kasten als opbergruimte”, aldus de schepen. Vandaag ligt de ingang van de school pal naast de drukke Strijlandstraat en is nu niet dadelijk ideaal voor de veiligheid van de schoolgaande jeugd. In het nieuwe concept zal het bestaande schoolgebouw vooraan afgebroken worden en in de plaats komt er een ruime parkeerplaats,een kus en wuif zone, een groene zone, een fietsenstalling, een inkomluifel voor ouders en er worden buurthoekjes geplaatst. En ze gaan werken met warmtepompen om het milieu zo weinig mogelijk te belasten.

De werken zijn ondertussen gestart en het is de bedoeling dat in de loop van 2016 de school er staat. Vanaf dan moet de gemeente Gooik ook jaarlijks een bedrag van 54.000 euro ophoesten en dit gedurende 30 jaar.

Ouders en omwonenden kunnen vandaag al terecht op een speciaal daarvoor voorziene website,

 

www.oesterstrijland.scholenvanmorgen, waarop online de evolutie van de werken te volgen is met een 'live’ webcam. Wie vragen heeft over de werken kan deze tevens mailen en het werfteam zal daarop antwoorden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief