GOOIK - Nu zondag Stripbeurs in De Cam

C21

GOOIK - Nu zondag Stripbeurs in De Cam

Editiepajot_gooik_strips_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Een hoogdag voor stripliefhebbers. - Foto © Marc Colpaert
 

Voorzitter Jean-Paul De Loecker van de Heemkundige Kring organiseert samen met de bibliotheek en de gemeente Gooik een stripbeurs in De Cam op zondag 15 november. Men kan er honderden tweedehands en nieuwe strips vinden en tal van tekenaars komen hun strips signeren.

Al vanaf jonge leeftijd is Jean-Paul dol op strips, als klein ventje was het elke week thuis een gevecht met zijn broers om als eerste het weekblad Kuifje te kunnen lezen. “Ik was toen al verslingert op strips en het is nooit meer overgegaan. Mijn eerste strip was ‘Het Hemelbed’ van Jommeke en als we flink waren geweest bij de dokter kreeg ik een Suske en Wiske, dat was dan altijd een groot feest voor mij”, vertelde hij. Enkele jaren later begon hij steeds meer strips aan te kopen, vandaag heeft hij er al achtduizend! Ondertussen werkte hij als bibliothecaris in bibliotheek van Gooik. Begin jaren ’70 was hij de eerste die strips verhuurde in de bibliotheek van Gooik. In die tijd werd dit bijna nergens gedaan, want strips dat waren geen echte boeken, maar hij wist toen al ooit gaat dit wel veranderen.

Tal van tekenaar komen naar De Cam zoals Wim Swerts van W817, Samson & Gert, Piet Piraat, Kim, samen met D'Auwe, de man die de reeks ‘Rooie Oortjes’ tekende. Er zijn ook nog twee striptekenaars vanuit het Aalsterse: Ivan Bulté en Pascal Schokaert, twee beloftevolle jonge mannen. En tenslotte zijn er de ‘Gooikenaars’ Maarten De Saeger van de graphic novel ‘Mijn begrafenis‘, Lars Lambrecht en cartoonist Miel De Bolle. Iedereen is welkom vanaf 10 uur op Zondag, de inkom is gratis en men kan er iets eten of drinken. Voor meer info

 

jp.deloecker@telenet.be of 0494/03.68.70.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief