ROOSDAAL / GOOIK - Jubileumjaar van 10de Nieuwjaarstocht Wandelclub De Heidetochten

C21

ROOSDAAL / GOOIK - Jubileumjaar van 10de Nieuwjaarstocht Wandelclub De Heidetochten

2016-01-03_tiende_nieuwjaarstocht_heidetochten___1_c
 
2016-01-08_nieuwjaarstocht_heidetochten_013a
 

Vertrek in het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit te Pamel tussen 8u00 en 15u00.

 

2016: een jubileumjaar bij uitstek voor de wandelclub De Heidetochten Kester-Gooik vzw. De club bestaat dit jaar officieel 20 jaar en is aan haar 10de editie van de Nieuwjaarstochten toe. Ook de Heidetochten worden dit jaar voor de 25ste maal georganiseerd. Een reden te meer om de wandelaars te belonen: wie deelneemt aan 4 van de 5 wandeltochten ontvangt een speciale fles Tongsneydersbier. Ook worden er 4 maal 50 km uitgestippeld. Wie daaraan deelneemt ontvangt na afloop een aangepaste T-shirt. Tijdens de 25ste Heidetochten zullen de wandelaars tongstrelende Gooikse Pareltjes ontvangen.

 

Tijdens de Nieuwjaarstocht vormen de kale bomen, struiken en hagen tussen de naakte akkers geen obstakel om het unieke landschap van het Pajottenland en de Denderstreek eens anders te aanschouwen. Waarom niet eens een frisse neus halen en wat aan de conditie werken na al die breugeliaanse toestanden van de feestdagen.

 

Wie de parkoersen op een topografische kaart volgt, komt zeker volgende toponiemen tegen: Pamel, Liedekerke, Kattem, Borchtlombeek, Ledeberg, Kwaadvaart, Walputbeek, Voetbeek, Turfput, Gapenberg, ... Meteen weten we dan ook dat het over een lichtgolvend landschap gaat dat ingesneden is door een aantal beken – het Pajottenland op zijn mooist.

De parkoersbouwers weten steevast de kerkwegjes, de veldbanen en de kleine wegen te vinden. Voor de wandelafstanden kan men kiezen uit 6 – 12 – 15 – 20 – 25 en 30 km. 

 

Laatste afstempeling om 17u00.

 

 

Een unieke gelegenheid om wat extra calorieën te verbranden. Het prachtige landschap en de aangepast parkoersen staan garant voor een geslaagde winterwandeling.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief