BELLINGEN / GOOIK - Een gedenkplaat voor het Pervivo park op de Kesterheide

C21

BELLINGEN / GOOIK - Een gedenkplaat voor het Pervivo park op de Kesterheide

Editiepajot_gooik_bord_1__kopie_
Een nieuw bord voor de Kesterheide. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_bord_2__kopie_
Josiane en Marc verloren hun dochter. - Foto © Marc Colpaert
 

 

 

Mensen van de vzw ‘Ik leef verder’ kwamen samen in Bellingen om er een gedenkplaat te onthullen. Deze plaat zal later geplaatst worden in het Pervivo park in Gooik. In dit park werden er al enkele jaren geleden bomen geplant en naamplaatjes gezet voor kinderen of mensen die stierven aan een stofwisselingsziekte. Josiane Godefroy en Marc Timperman uit Bellingen verloren twintig jaar geleden hun dochter Hannelore.

Op het hoogste punt van de Kesterheide in Gooik ligt een hartverwarmend plekje
‘het Pervivo-park‘. Dit Pervivo-park is een initiatief van Boks vzw en het werd gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Gooik. Het is altijd toegankelijk.
Je vindt er bomen die kinderen en volwassenen, overleden aan een stofwisselingsziekte, vertegenwoordigen. Naamplaatjes zijn er stille getuigen van hun verloren strijd. Normaal ging er op zaterdag een gedenkplaat aangebracht worden op de Kesterheide, maar omdat het zo hard regende, werd beslist om dit in een zaaltje in Bellingen te organiseren. “Wij wilden afspreken in Kester maar dat ging niet met de regen, maar we gaan er wel voor zorgen dat de gedenkplaat binnenkort op de Kesterheide zal geplaatst worden”, zei voorzitter Vicky Van de Velde. Tal van families die iemand verloren door een stofwisselingsziekte zakten af voor de onthulling van dit nieuwe bord.

Onder hen ook Josiane Godefroy en Marc Timperman uit Bellingen. Hun dochter Hannelore was bijna dertien jaar oud toen ze de strijd tegen een stofwisselingsziekte verloor. “De eerste jaren verliepen heel gewoon en ons Hannelore was een kleuter zoals een ander”, zegt Josiane. Maar dan begonnen de eerste signalen de kop op te steken. “Als ze wat ouder werd dan stelden wij vast dat onze dochter plots zo geen grote vooruitgang meer maakte, erger nog ze begon vaardigheden die ze vroeger wel had te verliezen, toen wisten wij dat er iets aan de hand was”, vult Marc aan. Het zou dan nog enkele jaren duren vooraleer deze mensen te horen kregen dat hun dochter een fatale stofwisselingsziekte had. Op 25 maart 1995 stierf hun lieve dochter, ze was bijna dertien jaar oud. Deze mensen zijn blij dat dit Pervivo parkje werd gerealiseerd. In totaal werden er een vijftigtal eiken geplant waarbij er telkens een naambordje geplaatst werd van een kindje of persoon die stierf aan een stofwisselingsziekte. “Het is een plaats waar wij even tot rust kunnen komen en waar we rustig nog even aan onze dochter Hannelore kunnen denken, het is zo een speciaal plekje. Ook de herdenkingsdagen zijn zeer nuttig om samen met andere mensen - die hetzelfde hebben meegemaakt - even kunnen praten en mekaar de nodige moed kunnen inspreken”, zeggen Marc en Josiane.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief