17de Camtochten te GOOIK

C21

17de Camtochten te GOOIK

Camtocht2016_1
 
Camtocht2016_2
 

Tweede tocht van het jubileumjaar van de wandelclub De Heidetochten Kester-Gooik vzw, wie deelneemt aan 4 van de 5 tochten ontvangt een speciale fles Tongsnijdersbier 75cl. En eveneens de eerste 50 km van de 4 x 50 km, wie deze uitstapt ontvangt een speciale T-shirt ter gelegenheid van het jubileumjaar (10de Nieuwjaarstocht, 25ste Heidetochten en 20-jarig bestaan van de club).

 

Tijdens deze wandeltocht in de prille lente (zondag 27 maart) willen zij de wandelaars laten genieten van het golvende Pajottenland. Groene plekjes en landelijke gebieden vormen de hoofdbestanddelen. Er is ruime keuze uit 11 afstanden: van 4 tot zelfs 50km. Afhankelijk van de gekozen afstanden komt men langs OLV-Lombeek, Eizeringen, Sint-Anna en Sint-Gertrudis-Pede, Schepdaal, Itterbeek en Dilbeek. De parkoersbouwer van De Heidetochten Kester-Gooik kiest steevast voor wegeltjes, veldwegen en rustige binnenwegen zodat u optimaal kunt genieten van het agrarisch landschap doorspekt met kleine eilandjes natuur- en bosgebieden en kabbelende beekjes. Zo dicht tegen Brussel en zoveel groen!!

 

Wie de Camtocht op de topografische kaart bekijkt, komt volgende namen tegen: Stuivenberg, Saffelberg, Tuitenberg, Wolfsputten, Pedebeek, Hunselbeek, Varenbergbeek, Doombeek, Molenbeek, Pedebeek, Zibbeek, Zierbeek, ... Deze benamingen laten dus geen twijfel over het golvend karakter van het parkoers. Andere vermeldenswaardige plaatsen zijn zeker het Kasteel van Oplombeek, de Saffelbergkapel, de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, de beschermde site rond het kerkje van Sint-Anna-Pede waar Pieter Bruegel inspiratie vond voor zijn schilderijen, het gemeentehuis van Dilbeek Kasteel de Viron en bijhorende vijver en de middeleeuwse Sint-Alenatoren.

 

Voldoende en verzorgde rustposten geven de kans om even op adem te komen en de verbruikte energie aan te vullen. In de startzaal is er nog steeds de mogelijkheid om het Tongsneydersbier (speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het jaar van de Kesterheide) te proeven. Starten kan vanaf 7u00 tot 15u00 in zaal Familia te Gooik.

 

Zij hopen u ook te mogen verwelkomen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief