TOLLEMBEEK - Reporter in nieuwe strip van Urbanus

C21

TOLLEMBEEK - Reporter in nieuwe strip van Urbanus

Editiepajot_galmaarden_ik_en_urbanus_1__kopie_
Marc en Urbanus met de nieuwe strip. - Foto © Lara Colpaert
 
Colpaert_galmaarden_strip_urbanus_1__kopie_
Een stukje uit de strip die vanaf 16 maart in de winkel ligt. - Foto © Marc Colpaert
 
Colpaert_galmaarden_strip_urbanus_2__kopie_
Ook een roze olifant was van de partij. - Foto © Marc Colpaert
 

De Tollembeekse reporter Marc Colpaert voor de internetkrant en de krant Het Laatste Nieuws krijgt een klein rolletje in de nieuwe strip van Urbanus album 168 de Asielvinders. De strip gaat ook over de ark van Pollare. Voor Marc die een verwoed stripverzamelaar is een droom die werkelijkheid werd.

Al jaren verzameld Marc heel wat populaire strips, hij heeft er vandaag ongeveer vierduizend in verschillende kasten staan en is nog steeds op zoek naar nieuwe en ook heel oude strips. “Ik had ooit al eens al lachend aan Urbanus gezegd, als je eens een fotograaf in uw strips nodig heeft denk dan eens aan mij. Groot was dan ook mijn verbazing toen Urbain mij het grote nieuws meedeelde dat ik een klein rolletje kreeg”, aldus de reporter. Het was dan wel nog enkele maanden wachten tot wanneer de strip de asielvinders verscheen. Daarin komt dan de fotograaf ‘Marc Paardekol’ even in beeld. “Ik had liever niet dat hij mijn echte naam gebruikte, ik werk al meer dan 20 jaar als persfotograaf in het Pajottenland en de meeste mensen zullen de link wel leggen. En daarbij is het de stijl van Urbanus om aan de namen van mensen een draai te geven”, lacht hij. Marc heeft dus naast vele andere strips natuurlijk ook de strips van Urbanus in zijn immense verzameling. “Het doet mij heel veel plezier om een rolletje te krijgen in een strip en in een Urbanusstrip is het voor mij heel speciaal. Ik ken Urbanus al heel wat jaren en heb heel veel respect voor wat deze man allemaal gedaan heeft en nog steeds doet. Hij is niet toevallig ereburger van de gemeente.

 

Naast Marc Colpaert komt ook de ark van Pollare in de strip ter sprake. “Wij hadden dit aan deze mensen beloofd en dus doen we dit ook”, zegt Urbanus. Linthout en Urbanus geven aan De Ark Van Pollare tevens 100 strips cadeau, gesigneerd en voorzien van een tekeningetje. “Die kunnen ze dan zelf verkopen en de opbrengst behouden. Verdere acties met acte de presence en toestanden zijn niet voorzien“, zegt Urbanus.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2016
Marc Colpaert
Lara Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief