PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad maart 2016

C21

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad maart 2016

Pr_maart_2016
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad maart 2016 - © Deschuyffeleer
 

Nieuwkomers

Met commissaris Philippe Annys als voorlopige nieuwe directeur Organisatie in afwachting van zijn latere benoeming als directeur Operaties en consulente Katrien De Backer als nieuw lid van de dienst Facilitaire Dienstverlening mocht de politie Pajottenland recent twee nieuwkomers in haar rangen verwelkomen.

Het eerder ontslag op haar verzoek van Carina Goubert als CD&V-gemeenteraadslid in Gooik dan weer hield ook in dat zij ambtshalve ontslag nam als lid van de politieraad. In de raad werd zij nu opgevolgd door haar CD&V-collega in de Gooikse gemeenteraad Stefaan Viaene, die overigens ook al in vorige legislaturen lid van de politieraad was.
De drie nieuwkomers legden dan ook nu de gebruikelijke eed af in de handen van de voorzitter van de politieraad, de Gooikse burgemeester Michel Doomst.
Positieve jaarrekening
Ook voor het dienstjaar 2015 kan de politiezone bogen op een positieve resultaat voor de begrotingsrekening. Die werd afgesloten met een positief saldo van 267.511€ in de gewone dienst en van 3.130€ in de buitengewone dienst. Rekening houdend met het algemeen begrotingsresultaat van de vorige jaren van 1.088.093€ in de gewone en van -101.615€ in de buitengewone dienst bedraagt het algemeen begrotingsresultaat uiteindelijk 1.355.604€ in de gewone dienst en -98.485€ in de buitengewone dienst.
Met het oog op het bekostigen van de nieuwbouw van het politiehuis beschikt de politiezone evenwel ook nog over een gewoon reservefonds van 421.926€ en van een buitengewoon reservefonds ten belope van 520.000€.
Begrotingswijzigingen
De politieraad was ook toe aan de goedkeuring van een begrotingswijziging zowel in de gewone als in de buitengewone dienst. Zo komt het geraamd algemeen begrotingsresultaat in de gewone dienst nu te liggen op 730.988€ terwijl het in de buitengewone dienst wordt teruggebracht tot 0€. De gemeentelijke dotaties blijven wel ongewijzigd. Voor het verwerven van de gronden voor het bouwen van het nieuw politiehuis dan weer wordt wel een extra krediet voorzien.
Nieuw politiehuis
Het verwerven van de gronden langsheen de Edingsesteenweg in Kester voor het bouwen van het nieuw politiehuis loopt niet van een leien dakje. Een onderlinge regeling met de eigenaars kon niet getroffen worden. De eigenaars dienden inmiddels niet alleen een verzoekschrift tot nietigverklaring bij de Raad van State in tegen het eerder goedgekeurd gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Ook in de bij koninklijk besluit vastgelegde machtiging van de politiezone tot hoogdringende onteigening ten algemene nutte met onmiddellijke ingebruikname kunnen zij zich alsnog niet vinden en ook hiertegen dienden zij bij de Raad van State een verzoekschrift in.
Voor de praktische regeling rond de waardebepaling van de onteigening loopt inmiddels ook de gebruikelijke procedure. Van de tussenkomst van het Aankoopcomité hierbij werd wel afgezien op basis van recente wetgevende initiatieven. De belangen van de politiezone zullen nu hierbij door een advocatenkantoor worden waargenomen.
In besloten zitting ging de politieraad wel ook al over tot de gunning van de offerte voor de nieuwbouw.
Aankopen
De politieraad verleende ook machtiging aan het politiekorps om een kopier (7.497€), zes stand alone laptops (6.293€), drie ISLP laptops voor mobiel werken (3.146€) en twee verkeersinformatieborden (nagenoeg 7.000€) aan te kopen. Volgens korpschef Marc Hellinckx dienden die verkeersinformatieborden bij dringendheid aangekocht vooral om reden per 1 april de kilometerheffing wordt ingevoerd voor het zwaar vervoer op de autosnelwegen. Om de kosten te drukken wordt ingeschat dat het zwaar vervoer meer gebruik zal maken van de overige wegen. En met die borden dan weer hoopt de politie binnen de kortste keren een zicht te krijgen over de mogelijke nieuwe verkeerstromen van zwaar vervoer in de streek en meer specifiek op de N285, de gewestweg van Asse naar Edingen via Lennik, Gooik, Herfelingen en Kokejane.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief