GOOIK - Ministerie van Defensie verkoopt oud telecommunicatiegebouw

C21

GOOIK - Ministerie van Defensie verkoopt oud telecommunicatiegebouw

Dsc_6231__kopie_
Dit gebouw staat te koop. - Foto © Marc Colpaert
 

Een oud militair cirkelvormig telecommunicatiegebouw, gebouwd in 1954 op de top van de Kesterheide in Kester, staat te koop voor 110.000 euro. Ooit waren er plannen dat de gemeente Gooik dit gebouw wilde kopen.

Al enkele jaren staat op de top van de Kesterheide een rond gebouw leeg, ooit was dit een telecommunicatiegebouw van het Ministerie van Defensie. Omdat het leger dit militair domein en het bijbehorend gebouw toch niet meer gebruikt, staat dit nu te koop. De koper die kan beschikken over een cirkelvormig gebouw op een stuk grond van 40,71 are moet hiervoor wel 110.000 euro betalen en daarbij de verkoopskosten. Het gebouw ligt wel op een pracht locatie op de top van de Kesterheide op een hoogte van om en bij de 110 meter. Enkele jaren geleden was er nog interesse van de gemeente Gooik om het pand aan te kopen en kwam burgemeester Michel Doomst(CD&V) zelfs nog even naar het gebouw kijken. “Wij zijn vandaag nog steeds vragende partij om dit gebouw aan te kopen “, verzekert burgemeester Michel Doomst ons. “Nu 110.000 euro en daarnaast nog extra kosten voor het herstellen van het gebouw is niet niks. Wij gaan in de eerste plaats kijken waar we dit geld kunnen vinden in onze begroting. Het zou wel jammer zijn dat dit gebouw in privé handen zou komen. Indien we dit gemeentelijk kunnen uitbouwen dan zie ik heel wat troeven naar zachte recreatie toe en natuurlijk is de ligging uniek in onze streek.”

Wie interesse heeft voor dit gebouw en het offerteformulier,de stedenbouwkundige inlichtingen wilt kennen, of het pand wilt bezichtigen kan hiervoor terecht op de website

 

www.patrimoniumdiensten.be. Biedingen vanaf 110.000 euro zijn mogelijk

tot 31 mei van dit jaar.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief