GOOIK - Heropening huis De Pionier van de vzw Zonnelied

C21

GOOIK - Heropening huis De Pionier van de vzw Zonnelied

Editiepajot_gooik_woonhuis__kopie_
Extra ruimte voor de bewoners. Foto © Marc Colpaert
 

De vzw Zonnelied heeft haar woning De Pionier in Gooik heropend na een grondige verbouwing. De bewoners krijgen nu inloopdouches en individuele slaapkamers. De gemiddelde leeftijd van de mensen is 50 jaar.

In 1994 kocht de vzw Zonnelied een tweewoonst in Strijland(Gooik) en in het voorjaar van 1995 kwamen er een 10 tal mensen wonen, die matig tot zwaar verstandelijk gehandicapt zijn. Maar 18 jaar later bleek deze huisvorm niet meer te voldoen aan de eisen van de bewoners, dus waren verbouwingswerken nodig. “Daarom werd in 2012 beslist om de woning grondig aan te pakken en van twee woningen een grote woning te maken. Onze mensen worden ook steeds ouder, de gemiddelde leeftijd vandaag is 50 jaar“, vertelde algemeen directeur Katleen Evenepoel. In 2014 werd dan gestart met de verbouwingswerken. De grootste verandering is de uitbreiding naar individuele slaapkamers op het gelijkvloers, aangepaste badkamers met inloopdouche en verstelbare wasbakken. “Daarnaast ook een centrale keuken met twee aangrenzende leefruimten. Door deze verbouwingen is het mogelijk om vanaf heden13 mensen op te vangen“, verklaarde Wim Blykers, Teamcoördinator De Pionier.

De kosten voor de verbouwingswerken bedroegen in totaal 450.000 euro, waarvan een groot deel werd gesubsidieerd. Vandaag werken er een vijftal personeelsleden in De Pionier voor e opvang van deze mensen. “U mag niet vergeten dat deze mensen de hele dag door zorgen nodig hebben zowel overdag als soms tijdens de nacht en daar hebben wij natuurlijk heel wat personeel voor nodig”, besluit Katleen Evenepoel.

Meer informatie over De Pionier is te vinden op de website

 

www.zonneliedvzw.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief