2-daagse Heidetochten te Strijland - GOOIK

C21

2-daagse Heidetochten te Strijland - GOOIK

2016-06-04_wandelclub_de_heidetochten
 

Dag 1: Zaterdag 04 juni 2016 - De derde tocht van het jubileumjaar van de wandelclub De Heidetochten Kester-Gooik vzw.

 

De parkoersen van 6 tot 30 km vertrekken in Zaal Edele Brabant te Stijland-Gooik en zijn voorzien van de nodige rustposten. Het zijn vooral de kerk- en veldwegen, de wandelwegjes en de rustige binnenbaantjes uit Strijland, Leerbeek en Kester die door onze parkoersmeester geselecteerd zijn.

 

Voldoende en verzorgde rustposten geven u de kans om even op adem te komen en de verbruikte energie aan te vullen. In de startzaal is er nog steeds de mogelijkheid om het Tongsneydersbier (speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het jaar van de Kesterheide) te proeven. Starten kan vanaf 6h30 tot 15h00 in zaal Edele Brabant te Strijland - Gooik.

 

Deze dag is er ook een speciale 50km in lijn voorzien van Waterloo naar Strijland-Gooik. Enkel voor deze 50km dient u voor 15 mei in te schrijven zodat we tijdig het vervoer naar De Leeuw van Waterloo kunnen regelen, meer info hierover vindt u op de website van de club: www.heidetochten.be 

 

Dag 2: Zondag 05 juni 2016 - 25ste Heidetochten te Strijland - Gooik.

 

Het golvende in het Pajottenland is een wandelparadijs voor zowel de ervaren als de gelegenheidswandelaar. Dit prachtige landschap ten westen van Brussel is dooraderd met een 760 km lang wandelnetwerk. Maar daarnaast zijn er nog oneindig veel veldwegen, paden, kerkwegeltjes en rustige binnenwegen waarvan de Heidetochten gebruik maken om u een schitterende wandeldag te bezorgen. 

 

Vanop de top van de Kesterheide (112m) kunt u genieten van een wijds panorama U kunt maar liefst uit 9 verschillende afstanden kiezen: van 7 tot 50km. Tijdens deze 25ste Heidetochten liggen de parkoersen vooral in Gooik, Leerbeek, Kester en Oetingen. Enkel de grotere afstanden zullen de provinciegrens oversteken naar Neigem en Lieferinge, m.a.w. u kunt maximaal genieten van het agrarisch landschap alsook van het Neigembos. Meer info over de parkoersen op www.heidetochten.be.

 

Buiten de dorpskernen waar eeuwenoude kerkjes de blikvangers zijn, liggen ook diverse bezienswaardigheden verspreid over het parkoers, oude trambeddingen, de kapel van het H.Kruis op de Woestijn,  de kapel van Bevingen, enz. Voldoende en verzorgde rustposten geven u de kans om even op adem te komen en de verbruikte energie aan te vullen. Dank zij de gemeente Gooik kunnen wij opnieuw een rustpost uitbouwen in de oude Spiegeltent waarmee de familie La Roche vroeger van dorp tot dorp trok om er de kermissen van wat muziek en dansgelegenheid te voorzien. In de startzaal is er nog steeds de mogelijkheid om het Tongsneydersbier (speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het jaar van de Kesterheide) te proeven. Starten kan vanaf 6h30 tot 15h00 in zaal Edele Brabant te Strijland – Gooik.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief