GOOIK - Sophie eerste privédetective met keurmerk in ons land

C21

GOOIK - Sophie eerste privédetective met keurmerk in ons land

Editiepajot_gooik_van_slambrouck__kopie_
Sophie met haar certificaat. - Foto © Marc Colpaert
 

Sophie Vanslambrouck (36) privédetective uit Gooik en zaakvoerster van SV Investigations heeft als eerste en enige in België het Nederlands keurmerk gekregen uit handen van de Branchevereniging Particuliere Onderzoeksbureaus BPOB. Het is een positief teken naar de buitenwereld toe in verband met haar job en werkwijze.

Ruim zes jaar heeft Sophie haar detectivekantoor in het Pajottenland. Ze volgde ooit een opleiding via Syntra en werd zo de enige vrouwelijke detective in het Pajottenland. Haar job is en blijft nog steeds voorbehouden voor mannen zowel in ons land als in Nederland “Ja, veel vrouwen werken er vandaag niet in deze branche. Vele mensen denken dadelijk aan de meest waanzinnige dingen zoals mensen afluisteren, maar dat is allemaal fel overdreven” , lacht ze. “Wij moeten ons houden aan tal van strenge regels want het gebruik van afluisterapparatuur of zenders om wagens te traceren, is niet toegestaan, behalve in de gevallen die de wet voorziet. Werk heeft ze vandaag genoeg, zo wordt ze ingezet bij ziekteverzuim van werknemers, fraude onderzoek, oneerlijke concurrentie maar ook bij overspel. Haar klanten zijn vooral firma’s maar ook de gewone man in de straat kan haar inhuren. Haar dagen zijn gevuld met veel observatiewerk, mensen volgen en noteren wat ze doen en natuurlijk is er ook veel administratie om te doen. Soms moet ze ook eens een gekende persoon volgen of zijn of haar partner. “Wat mij opvalt tijdens mijn werk is dat vele mensen zo ongegeneerd zijn als ze niet weten dat iemand naar hen aan het kijken is. Zo stond ik onlangs ter observatie in Brussel en in de vroege uurtjes kwam een groep mensen langs, plots begon een van de vrouwen gewoon naast de weg te plassen en de anderen stonden er gewoon rond.”

Vorige week nog kreeg ze enkele auditors uit Nederland op bezoek die een controle uitvoerden om het keurmerk te bekomen voor haar detectivekantoor. Zo werd vastgesteld dat de beveiliging van haar kantoor aan strenge eisen voldoet. “Dit wil zeggen dat ik de eerste en enige in België ben met zo een keurmerk. Gezien wij steeds in een slecht daglicht staan, wil ik aantonen dat het ook anders kan en dat er in Nederland gericht wordt gecontroleerd en keurmerken worden uitgereikt door een erkende onafhankelijke instantie. Het zou een g

oede zaak zijn voor de sector in het algemeen, en in het bijzonder voor onze klanten, dat hier in België ook werk werd gemaakt van zo een keurmerk”, besluit Sophie. Ondertussen kreeg ze al haar certificaat en is het nu wachten op het logo dat ze op al haar documenten mag gebruiken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jul 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief