GOOIK - Negende stripbeurs in De Cam

C21

GOOIK - Negende stripbeurs in De Cam

Editiepajot_gooik_strips_2__kopie_
De organisatoren van de stripbeurs. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_strips_1__kopie_
Jean-Paul bij een foto van Marc Sleen. - Foto © Marc Colpaert
 

Stripverzamelaars konden hun hartje ophalen in De Cam in Gooik waar duizenden tweedehandsstrips te koop werden aangeboden. Eerste vaststelling strips worden steeds duurder, 20, 50 tot zelfs eentje van 150 euro zijn geen uitzonderingen meer. Er werd zelfs een vrij unieke tekening van Marc Sleen tentoongesteld.

Op zondag organiseerde d

e Heemkundige Kring van Gooik samen met de bibliotheek en de gemeente, een gratis stripbeurs in grote zaal van De Cam. Vanaf 10 uur werd het druk in de zaal van De Cam. In totaal een 10-tal standhouders kwamen, over een lengte van ongeveer 60 meter, zowel nieuwe als oude strips verkopen. Keuze was er meer dan genoeg en het was de kans voor stripfanaten die op zoek waren naar juist die laatste strip die nog ontbrak in zijn of haar verzameling. Wie dacht dat strips alleen maar door kinderen worden gelezen heeft het danig verkeer. Het was opvallend hoeveel volwassenen mannen en vrouwen, gewapend met hun lijst in hun handen, langs de vele tweedehandboeken trokken op zoek naar een koopje. Al valt het op dat de laatste jaren strips steeds duurder worden. De tijd dat een tweedehandsstrip een halve euro kostte is voorbij, nu betaal je al vlug 3, 5 tot 10 euro per strip en soms zelfs 50 euro. Ondertussen kwamen de eerste striptekenaars aan in de zaal. “Tijdens elke stripbeurs proberen wij om tal van striptekenaars te overtuigen om hier enkele uurtjes hun strips te komen signeren. Wij zijn uitermate blij dat een tiental tekenaars waaronder Charles Cambré tekenaar van de succesreeks van de afgelopen jaren ‘Amoras‘ hier vandaag bij ons zijn”, aldus Jean-Paul De Loecker. Ondertussen kwamen steeds meer mensen een kijkje nemen en veranderen er heel wat strips van eigenaar.

Door het overlijden van striptekenaar Marc Sleen werd extra aandacht geschonken aan de meer dan 200 strips die hij tekende. In De Cam stond er ook een grote tekening die speciaal tijdens de stripbeurs van Gooik daar werd geplaatst. “Ik vond het gepast om op een waardige manier deze grote striptekenaar in de kijker te zetten en hoe konden we dit anders doen dan met een vrij unieke tekening van Marc Sleen samen met zijn stripfiguren hier vandaag tentoon te stellen”, aldus De Loecker.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief