GOOIK - Geen fietspad over 130 meter

C21

GOOIK - Geen fietspad over 130 meter

Colpaert_gooik_einde_fietspad_1__kopie_
En plots stopt het fietspad. - Foto © Marc Colpaert
 

Omdat een landbouwer zijn grond niet wilt verkopen komt er in de Processiestraat in Gooik over een afstand van 130 meter geen fietspad. Na acht jaar met dit dossier bezig te zijn, blijft een landbouwer halsstarrig weigeren om zijn grond te verkopen. De gemeente startte toch de werken en gaat men nu waar het fietspad ontbreekt op het wegdek een fietssuggestiestrook schilderen.

Meer dan acht jaar is het gemeentebestuur van Gooik al bezig met de voorbereidingen voor deze belangrijke werken in de Processiestraat en de Wolvenstraat in Gooik. Naast de aanleg van nieuwe riolering komt er tevens een gescheiden fietspad langs de Processiestraat en een deel van de Wolvenstraat tot aan de Ninoofsesteenweg. Omdat de gemeentelijke sporthal in deze straat gevestigd is en even verderop een gemeenteschool staat, wilde de gemeente dan ook investeren in een fietspad. “Hier rijden elke dag heel veel mensen met de fiets door dus voor de veiligheid van deze fietsers was een gescheiden fietspad dan ook geen luxe”, zegt schepen Herman Anthoons(CD&V). De werken schieten goed op en de aannemer is bijna klaar, alleen is er een strook van 130 meter tussen de Koornmolen en de Wolvenstraat waar niet dadelijk een fietspad gaat komen. “Wij zijn meer dan acht jaar met dit dossier bezig geweest en alles was zo goed als klaar. Wij gingen er van uit dat alles rond was en zodoende gaven wij ons akkoord voor het starten van de werken. Tot plots een landbouwer uit een buurgemeente van Gooik zijn grond slechts wilde verkopen voor het dubbele van de geschatte waarde. Wij vonden dat we dit niet konden doen, zeker ook omdat andere mensen die ook een deel van hun grond aan ons hadden verkocht, dan zouden benadeeld zijn”, vertelde schepen Anthoons.

De gemeente gaat nu de onteigeningsprocedure opstarten en dan kan het zeker nog twee jaar duren voor de hele procedure is afgewerkt en het laatste stukje fietspad kan aangelegd worden. Tot wanneer het fietspad er komt zal er op het wegdek tussen de twee stukken fietspad een fietssuggestiestrook worden aangelegd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief