HALLE-GOOIK naar halve finale Beker van België na 2-3 winst op Noorderwijk

Logo_halle_gooikkopie
EP

FP Halle-Gooik trok voor de kwartfinale van de beker van België naar Real Noorderwijk. Wat voordien omschreven werd als een moeilijke wedstrijd werd het ook. Halle-Gooik begon het beste en kwam snel op een 0-2 voorsprong na een mooi doelpunt van Grello en een pegel van Dujacquier.

Toen leek Halle-Gooik verder te gaan uitlopen maar wanneer doelman xuxa alleen voor het thuisdoel mist countert Noorderwijk snel en wordt het 1-2. Noorderwijk ruikt dan bloed maar het is Rahou die opnieuw voor een 1-3 voorsprong zorgt. Na de rust kregen we een echte cupwedstrijd met kansen aan beide kansen. Noorderwijk haalde laatste 8 minuten de vliegende doelman van stal maar kreeg daar weinig tot geen kans mee. Tot 10 seconden voor het einde de bal afweek op het been van Leo en de gevolgde Ajoua kon scoren.

Halle-Gooik plaatst zich zo voor het vierde opeenvolgende jaar voor de halve finale van de beker. Daar wacht op 17 februari de winnaar van Antwerpen tegen Charleroi in de Bres. Een datum om alvast aan te kruisen in de agenda’s.

Vrijdag ontvangt FP Halle-Gooik in de Bres voor de reguliere competitie Squadra Moeskroen.