HERNE - Joggers kregen een heel afwisselend parcours

C21

HERNE - Joggers kregen een heel afwisselend parcours

Dwars_door__t_kwadrant_2010_-_deschuyffeleer__7_
Dwars door 't kwadrant - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dwars_door__t_kwadrant_2010_-_deschuyffeleer__12_
Toeschouwers en joggers werden getrakteerd op een djembé-concert - © Deschuyffeleer
 
Dwars_door__t_kwadrant_2010_-_deschuyffeleer__19_
podium 7 km. Guy Deblander (24’45) - Tom Marcelis (25’04) - Wim Blaton (26’28)© Deschuyffeleer
 
Dwars_door__t_kwadrant_2010_-_deschuyffeleer__24_
Podium 24 km: Didier Deveirman (1u26’52)- Eddy Vierendeels (1u27’53)- Ronny Michiels (1u31’30) © Deschuyffeleer
 

Ook de vierde editie van de jogging "Dwars door ‘t Kwadrant" behoort intussen tot de geschiedenis. Al waren de weergoden de organisatoren in laatste instantie nog gunstig gestemd, toch kan de jogging met zijn slechts 126 lopers niet beschouwd worden als de topper op het Waanzinnig Weekendpalmares.

Voor een groot aantal lopers was deelnemen uiteraard belangrijker dan winnen. Anderen daarentegen wilden in Herfelingen dan weer een goede prestatie neerzetten. Er was keuze uit  7, 12 en 24 km met de gezamenlijke start voor de feesttent . Elke afstand had zo zijn eigen parcours van één ronde. Eigen aan het Pajottenland werden mooie vlakke stukken afgewisseld met stevige kuitenbijters. Daarenboven kregen de deelnemers ook te kampen met een flinke wind.

Mooi, tof, heel afwisselend, prachtig landschap, één groot parcours en een prima bevoorrading zijn slechts een paar opgevangen bemerkingen vanwege de joggers. “Dwars door ’t Kwadrant is het onderdeel van onze festiviteiten die de meeste voorbereiding en ook de grootste beschikbaarheid aan helpende handen vergt”, zegt Ward Nechelput. “Daarom is het ook een beetje ontmoedigend om slechts 126 lopers aan het vertrek te mogen ontvangen. Voor volgend jaar zullen wij de koppen bij elkaar moeten steken om na te gaan waar het schoentje wringt”.
 
Op de kleinste afstand was de eerste plaats weggelegd voor Guy Deblander (24’45) uit Meerbeke. Guy wordt stilaan een habitué in Herfelingen want ook vorig jaar maakte hij er  aanspraak op de eerste plaats. In zijn kielzog werd Tom Marcelis (25’04) uit Lembeek tweede en de derde plaatst werd in beslag genomen door Wim Blaton (26’28) die de jogging gebruikte als voorbereiding op de komende duathlon in Halle. Anja Peeters was als 5de de eerste vrouw in een tijd van 27’49.
 
Over de 12 km was het podium voor Luc Van Asbroek (43’24), Benjamin Braem (45’27) en Alfons Deneef (46’08). Hier was Bernadette Vekeman de eerste vrouw.
 
Op de langste afstand kwam Didier Deveirman (1u26’52) uit Beersel als eerste over de streep. Voor de tweede plaats tekende Eddy Vierendeels (1u27’53) uit Oetingen. Eddy was overigens reeds winnaar in 2008. De laatste podiumplaats was voor Ronny Michiels (1u31’30) uit Vollezele.
 
Een gelegenheidsensemble van djembé-spelers zorgde bij de start voor de nodige stemming.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief