HERNE – Opnieuw zwaar verkeersongeval op Assesteenweg

C21

HERNE – Opnieuw zwaar verkeersongeval op Assesteenweg

Dsc07128
Steenweg op Asse in Herfelingen (domein Ter Rijst) - © Deschuyffeleer
 

Eens te meer is de Assesteenweg tussen Kokejane en De Vier Armen het toneel geworden van een zwaar verkeersongeval. De jongste tijd gebeuren er met een regelmaat van een klok ongevallen op deze drukke gewestweg.

De nacht van zaterdag op zondag omstreeks middernacht verloor een jonge bestuurder de controle over het stuur van zijn voertuig en belandde tegen een elektriciteitspaal aan de kant van de weg. Het voertuig brak door de klap middendoor. De paal knakte af en een gedeelte kwam terecht op de steenweg. De bestuurder, een 21-jarige jongeman uit Herne, werd slechts licht gekwetst. Hij werd door de medische diensten voor verzorging afgevoerd naar het ziekenhuis.
 
De brandweer van Lennik werd in bijstand opgeroepen. Ook een MUG-team kwam ter plaatse.
 
Kort na het eerste ongeval reed nog een andere bestuurder met zijn voertuig in op de neergeknakte elektriciteitspaal op de steenweg. De bestuurder, een 32-jarige man uit Grimbergen, kwam er met de schrik van af.
 
Alhoewel de snelheid er beperkt is tot 70 km/u nodigt de Assesteenweg op de plaats van het ongeval uit tot snel rijden. De gevolgen van de klap laten vermoeden dat niet aangepaste snelheid samen met de slechte weersomstandigheden aan de basis liggen van het ongeval. Recent bekwam burgemeester Kris Poelaert nog van Vlaams minister Hilde Crevits dat op de steenweg flitspalen zullen geplaatst worden bij het binnenrijden van de bebouwde kom in Kokejane.  
 
Door het ongeval bleven de buurtbewoners haast 12 uren verstoken van bruikbare internet- en TV-aansluiting.
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief