HERNE – Kaatsclub Kokejane op wereldkampioenschap kaatsen

C21

HERNE – Kaatsclub Kokejane op wereldkampioenschap kaatsen

Khk_382-2_filtered
Niet alleen is KHK-clubcoach Geert Vandervelden er aan de slag als Belgische bondscoach, ook speler Andy Couteau mag er de kleuren van het Franse team verdedigen - Foto ingezonden

Kaatsclub De Jonge Balspelers Kokejane kan prat gaan op een puike vertegenwoordiging van de club op het wereldkampioenschap kaatsen in het Nederlandse Franeker, de bakermat van die sport in Friesland. Niet alleen is haar clubcoach Geert Vandervelden er aan de slag als Belgische bondscoach, ook haar speler Andy Couteau mag er de kleuren van het Franse team verdedigen.

Het wereldkampioenschap loopt van zondag 26 augustus tot en met zondag 2 september. Tijdens het tornooi komen vier disciplines aanbod. Naast het Internationaal Spel waarbij 5 tegen 5 wordt gespeeld met een gepelde bal zijn er ook nog het Llargues, een Spaanse variant van het klassiek kaatsspel, het One Wall Handball en het plaatselijk Fries kaatsen met ploegen van 3 tegen 3 op een grasveld.
 
“Het kampioenschap breidt overigens van jaar tot jaar uit”, zegt bondscoach Geert Vandervelden. “Er zijn nu al 17 landen aangemeld met niet alleen Mexico, de wereldkampioenen in One Wall Handball maar ook Puerto Rico, Ierland en Engeland, de Europese kampioenen. Dit jaar mogen overigens ook de dames voor de eerste keer de kaatshandschoen aanbinden”.
 
Op het kampioenschap heeft België zowel de titel van Internationaal Spel als van All Round te verdedigen. “Ons team bestaat uit 12 spelers uit de hoogste afdeling. Het is een mix geworden van ervaren en jonge talenten. Wel mag het mentale niet uit het oog verloren worden”, weet de bondscoach. “Elke dag dienen meerdere wedstrijden afgewerkt. Een eventuele tegenslag moet dan onverwijld door de coach positief worden omgebogen”.
 
Andy Couteau komt voor Frankrijk uit in het Internationaal Spel, Llargues en Fries spel. Hij laat deze keer het One Wall Handball aan zich voorbijgaan alhoewel hij ettelijke keren Frans kampioen is geweest in deze discipline.
 
Het volledig wedstrijdschema is te raadplegen op www.wkkaatsen2012.nl . Elke dag kan ook een stand van zaken opgemeten worden op het facebookprofiel van het Belgisch team, Belgisch Nationaal Kaatsteam.      
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief