HERNE - Legato viert zijn derde lustrum

C21

HERNE - Legato viert zijn derde lustrum

Legato_15_jaar_viering___8_
In de gemeentelijke polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle vierde het zangkoor Legato zijn 15-jarig bestaan met een interactieve cabaretavond - Foto's © Deschuyffeleer
 
Legato_15_jaar_viering___1_
Legato 15 jaar - © Deschuyffeleer
 
Legato_15_jaar_viering___2_
Legato 15 jaar - © Deschuyffeleer
 
Legato_15_jaar_viering___3_
Legato 15 jaar - © Deschuyffeleer
 
Legato_15_jaar_viering___4_
Legato 15 jaar - © Deschuyffeleer
 
Legato_15_jaar_viering___5_
Legato 15 jaar - © Deschuyffeleer
 
Legato_15_jaar_viering___10_
Legato 15 jaar - © Deschuyffeleer
 
Legato_15_jaar_viering___7_
Legato 15 jaar - © Deschuyffeleer
 
Legato_15_jaar_viering___6_
Legato 15 jaar - © Deschuyffeleer
 
Legato_15_jaar_viering___9_
Sarah Copriau (piano) die voor de gelegenheid versterking kreeg van Adriaan De Vis (percussie) en Erik Du Rochez (altsax). Samen vormen zij het trio Noot A Bene - © Deschuyffeleer
 

In de gemeentelijke polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle vierde het zangkoor Legato zijn 15-jarig bestaan met een interactieve cabaretavond. Een hapje, een tapje en uiteraard veel gezang en herinneringen maakten van de viering, ingekleed in een muzikale kaas- en wijnavond onder de noemer ‘Legato in 15 noten’, een feeërieke cabaretavond.

Met veel enthousiasme loodste presentator van dienst Kris Degroote een bomvolle zaal doorheen een geanimeerd overzicht van 15 jaar wel en wee van ook zijn Legatokoor. Met een verrassende beeldpresentatie was het een fluitje van een cent om de koorleden en de genodigden mee op reis te nemen doorheen het indrukwekkend  parcours van het Legatokoor.
 
Er werd uiteraard stilgestaan bij het jaartal 1997. Het was toen dat onder de impuls van toenmalig deken Luc Boone het op sterven na kerkkoor nieuw leven werd ingeblazen. Ondanks het overlijden van de deken vrij kort na het opstarten van ‘Zijn’ koor werd dankzij de inzet van de toenmalige zangers, de vastberadenheid van de gekozen voorzitter René Vanden Eeden, de bereidwilligheid van de repetitor Emiel Magelinckx en de gedrevenheid van de nieuwe dirigente Viviane Grisez het nagestreefde doel toch bereikt.
 
Om bij vrienden en sympathisanten in de zaal te toetsen wat hen door de jaren heen is bijgebleven kregen zij een reeks vragen voorgeschoteld om mee te dingen naar de prijs van super-kenner van het koor. Een vijftiental items brachten de aanwezigen zo onder meer naar een kleurrijk concert in Kokejane waarbij Congo centraal stond , een gospelconcert in de St-Pieter en Pauluskerk met de medewerking van de bekende zwart- Amerikaanse gospelzangeres Lea Gilmore, de deelname van het koor aan de Hanswijkprocessie in Mechelen, het optreden in de St-Pieterskerk in St-Pieters-Kapelle naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het overlijden van Constantijn Meunier en hun samenzang met Pavarotti in Amsterdam. Dit en nog een resem andere merkwaardige evenementen afgewisseld met flink wat gezang maakten van het avondvullend programma een voltreffer van de bovenste plank.
 
Dat Legato geworden is wat het vandaag is komt grotendeels toe aan Viviane Grisez, de dirigente en meteen ook de drijvende kracht van het koor. In die zin was zij trouwens vorig jaar nog één van de 5 genomineerden van De Pluim, de jaarlijkse wedstrijd van de Koning Boudewijnstichting in samenwerking met Ring-TV voor meer sociale samenhang. Die wedstrijd zet dan ook vrijwilligers in de schijnwerpers voor hun energieke inzet en hun rijke creativiteit.
 
Voor de muzikale begeleiding mocht het Legatokoor rekenen op Sarah Copriau (piano) die voor de gelegenheid versterking kreeg van Adriaan De Vis (percussie) en Erik Du Rochez (altsax). Zo werden de aanwezigen vergast op een privé-optreden van het koor met in het aanbod onder meer Va Pensiere uit opera Nabucco van Verdi, Edelweiss uit de musical The Sound of Music, My Bonnie is over the Ocean en Chevaliers de la Table ronde, deze laatste overigens allebei in een koorbewerking. Ook de meezingers Met muziek door het Leven op de muziek van De Purp’ren Hei en Ik wil deze Nacht in de Straten verdwalen genoten eveneens veel bijval. Het Wiegelied van Brahms en het Avondlied van Jos Mertens waren de toepasselijke slotzangen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 okt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief