HERNE – Open Vld bijzonder strijdvaardig

C21

HERNE – Open Vld bijzonder strijdvaardig

Open_vld_nieuwjaar_herne__editiepajot___3_
Voorzitter Elke Malotiaux en de nieuwe bestuursploeg van de Open Vld-Herne trekken bijzonder strijdvaardig en boordevol nieuwe ideeën het nieuwe jaar in - Foto's © Deschuyffeleer
 
Open_vld_nieuwjaar_herne__editiepajot___2_
De nieuwe Open Vld-leiding verwacht ook veel van haar communicatieteam dat gerund wordt door Geert Coene - © Deschuyffeleer
 
Open_vld_nieuwjaar_herne__editiepajot___5_
Thierry Deblander en Elke Malotiaux - © Deschuyffeleer
 
Open_vld_nieuwjaar_herne__editiepajot___1_
Een presentje voor de afscheidnemende gemeenteraadsleden - © Deschuyffeleer
 
Open_vld_nieuwjaar_herne__editiepajot___7_
Voorzitter Elke Malotiaux van de nieuwe bestuursploeg van de Open Vld-Herne - © Deschuyffeleer
 
Open_vld_nieuwjaar_herne__editiepajot___6_
© Deschuyffeleer
 
Open_vld_nieuwjaar_herne__editiepajot___4_
Open Vld-bestuur Herne - © Deschuyffeleer
 

Voorzitter Elke Malotiaux en de nieuwe bestuursploeg van de Open Vld-Herne trekken bijzonder strijdvaardig en boordevol nieuwe ideeën het nieuwe jaar in. Dat bleek tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de afdeling in feestzaal-restaurant De Egelantier. Zo verspreidt de partij alvast voortaan een eigen informatieblad in de gemeente als tegengewicht voor het gemeentelijk informatieblad.

De nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen is hard aangekomen in de schoot van de liberale familie. “Onze mooi ogende lijst leed duidelijk onder het niet afdoend bekend zijn van onze kandidaten en het CD&V-kamp stelde dat er geen oppositie werd gevoerd”, lijstte de waarnemende voorzitter de meest markante interne oorzaken van de nederlaag op. “De komende 6 jaar zullen wij, als liberalen, ons evenwel laten kennen als mensen die niet bij de pakken blijven zitten en een harde maar weliswaar constructieve oppositie voeren”, sprak zij haar leden moed in.
 
Nieuwe structuur
De afdeling zelf ondergaat alleszins al een grondige face-lift. Als nieuwe waarnemende voorzitter krijgt Elke Malotiaux met Robert Rotsaert en Gregory Deschuyteneer de bijstand van twee ondervoorzitters voor het politiek secretariaat en de sociale netwerken. “Er komt ook een tienkoppig kernbestuur om kort op de bal te kunnen spelen, de gemeenteraden voor te bereiden en de politieke en ideologische krijtlijnen van onze oppositie verder uit te tekenen”, aldus de voorzitter. “En Katrien Menschaert neemt de eindverantwoordelijkheid op voor het organiseren van al onze Open Vld-activiteiten”.
 
De nieuwe Open Vld-leiding verwacht ook veel van haar communicatieteam dat gerund wordt door Geert Coene. Naast het verspreiden van een eigen informatieblad wil de nieuwe ploeg als partij van de burger ook komen tot meer inspraak en betrokkenheid van de leden. “Dit is cruciaal voor onze partij”, zegt Elke Malotiaux. “Door ons aandachtspunten en voorstellen te bezorgen kunnen wij onze activiteiten nauw laten aansluiten bij wat er bij de bevolking leeft en zo antwoorden op haar noden”.
 
Herne onder de Loep
Het nieuwste geesteskind van de partij wordt evenwel ‘Herne onder de Loep’, het eigen gemeentelijk informatieblad van de Open Vld als tegenhanger van het officieel gemeentelijk informatieblad ‘Herne in de Kijker’. Geert Coene: “Het gemeentelijk infoblad bevat te weinig relevante informatie. Daarom komen wij nu op de proppen met Herne onder de Loep”.
 
Het bestuur van de Open Vld heeft alleszins al een duidelijk beeld welke koers het met zijn infoblad wil varen. “Wij willen geenszins kritiek spuien op het gemeentebeleid maar wel de absolute meerderheid er toe aanzetten zelf de fundamentele informatie te verspreiden over onder meer het autonoom gemeentebedrijf Hernekouter, de gemeenteschuld en de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel. Want precies over die belangrijke dossiers wordt amper informatie verstrekt. Wij zullen het dan maar doen”, aldus woordvoerder Geert Coene.
 
Herne onder de Loep wil alleszins ook de werkingspunten en de tussenkomsten van de partij in de gemeenteraad beter belichten. Ook de inwoners zullen aangezet worden mondiger te worden. “Als onze inwoners na de lectuur van Herne onder de Loep ook maar iets kritischer naar hun beleidsmakers kijken is ons eerste doel al bereikt”, besluit de woordvoerder.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief