HERNE – Samen moestuinieren in het Dominicanessenklooster

C21

HERNE – Samen moestuinieren in het Dominicanessenklooster

Caf___courgette___1_
De voorbije winter namen zo'n veertig mensen deel aan de stoomcursus Ecologisch Moestuinieren, een organisatie van de Moestuinwerkgroep in samenwerking met de gemeente Herne en Velt Groot-Gooik - © Deschuyffeleer
 
Caf___courgette___4_
Coördinatrice Café Courgette Leen Van de Weghe - © Deschuyffeleer
 
Caf___courgette___2_
HERNE – Samen moestuinieren in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 
Caf___courgette___3_
Jan Tordeurs, secretaris VELT-Gooik - © Deschuyffeleer
 
Caf___courgette___5_
HERNE – Samen moestuinieren in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 
Caf___courgette___6_
HERNE – Samen moestuinieren in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 
Caf___courgette___8_
HERNE – Samen moestuinieren in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

De voorbije winter namen zo'n veertig mensen deel aan de stoomcursus Ecologisch Moestuinieren, een organisatie van de Moestuinwerkgroep in samenwerking met de gemeente Herne en Velt Groot-Gooik.
Nu de lente toch af en toe eens door de wolken durft te priemen werd het dan ook hoog tijd om de praktijk aan de theorie te toetsen in een Samentuin. De gronden van het Dominicanessenklooster aan de H.Geeststraat bleken daartoe een ideaal decor te bieden. De wekelijkse bijeenkomsten kregen de toepasselijke benaming Café Courgette mee.

“Een Samentuin is een tuin waarin mensen samen aan de slag gaan”, zegt coördinatrice Leen Van de Weghe. “De afdeling Groot-Gooik van Velt biedt wekelijks advies en ondersteuning. In de toekomst worden trouwens ook andere verenigingen zoals de Landelijke Gilden, Pro Natura, het Regionaal Landschap, vzw DORP en de KVLV betrokken worden bij de werking”.
 
“Dankzij een fikse subsidie van de Koning Boudewijnstichting kon nieuw werkmateriaal worden aangekocht, worden er kwaliteitsvolle infomomenten georganiseerd en zijn er reeds afspraken voor de organisatie van een heus pompoenfeest in samenwerking met de gemeente en andere verenigingen in oktober”, geeft de coördinatrice nog graag mee.
 
Zo stond dan ook deze morgen de poort van het klooster wijd open voor de liefhebbers van ecologisch tuinieren. Iedere zaterdag van 10 tot 12u staat er overigens wel iets nieuws op het programma. Wie uitleg wenst over tuinieren in bakken, composteren, takkenrillen maken, insectenhotels bouwen, kleinfruit, leifruit, aardbeien en nog veel meer kan er steevast terecht bij één van de aanwezige VELT-lesgevers.. Ook snoei- of andere tuintips worden trouwens steeds graag met kennis van zaken aangereikt.
 
“Samen de handen uit de mouwen steken kan naast nuttig ook heel aangenaam zijn. Nieuwe kennissen en vrienden ontmoeten past hier ook perfect in het rijtje. En ook kinderen kunnen telkens op ontdekkingsreis gaan in de kloostertuin en zo ook groene vingers aankweken”, aldus nog Leen Van de Weghe.
 
De kloostertuin blijft iedere zaterdag open staan, ook voor nieuwe belangstellenden. Alle info bij Leen Van de Weghe via cafecourgette@gmail.com .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief