HERNE – Tuinexpo groeit uit tot een echt kunstgebeuren

C21

HERNE – Tuinexpo groeit uit tot een echt kunstgebeuren

Art_valley_2013__6_
Joëlle Van Oers en partner Johan Laurent - © Deschuyffeleer
 
Art_valley_2013__1_
Zandsculpturen Westende - © GDG
Art_valley_2013__5_
Happy hour - Brouwerij Lindemans - © GDG
Art_valley_2013__11_
HERNE – Tuinexpo Art Valley groeit uit tot een echt kunstgebeuren - © Deschuyffeleer
 
Art_valley_2013__8_
Werk Joëlle Van Oers - atelier Filarski (Nl) - © GDG
Art_valley_2013__9_
Het 'Zonneke' van Joëlle Van Oers - © Deschuyffeleer
Art_valley_2013__4_
HERNE – Tuinexpo groeit uit tot een echt kunstgebeuren
 
Art_valley_2013__10_
Expo Art Valley - © GDG
Art_valley_2013__12_
Nadia Ben Jelloun - © GDG
Art_valley_2013__18_
Art Valley - © Deschuyffeleer
 

Na het succes van de twee vorige jaren pakt Art Valley, het kunstcentrum van Joëlle Van Oers in Sint-Pierters-Kapelle, dit week-end opnieuw uit met een outdoors kunstexpo. De verrassende expo, die overigens kan rekenen op de medewerking van 15 kunstenaars, wordt daarenboven ingekleed met gezellige standjes met streekproducten en flink wat randactiviteiten. Het druk bezocht happy hour van zaterdagnamiddag aangeboden door brouwerij Lindemans  ontliep gelukkig nog net de regendans maar jammer genoeg viel er van de zon al helemaal geen spoor te bekennen.

Joëlle van Oers: “Met deze organisatie willen wij een ruim publiek de mogelijkheid bieden om in een gezellig, groen en authentiek landschap kennis te maken met kunst in de ruime zin van het woord. Om de kunstexpo zo aantrekkelijk mogelijk te maken kleden wij haar in met muziek en dans. Naast de streekproducten Kartuisbier en –kaas en echte Pajotse honing waren ook de Lindemans kriek en -geuze fel in trek”. 
“Omdat onbekend dikwijls ook synoniem is van onbemind voorzien we onze organisatie van een extra-dimensie om zo ook de interesse van de niet kunstminnende bezoekers te prikkelen”, aldus nog immer enthousiaste Joëlle. Een heel jaar door zijn Joëlle en partner Johan Laurent overigens ook op zoek naar de betere amateur en net niet professionele kunstenaars. Dit jaar zijn de deelnemende kunstenaars Christine Steurs, Annie Verdonck, Nancy Wijns, Hilde Vanderheyden, Liselot Henderyckx, Anne Habils, Marianne Lohest, Michel Delfeld, Nora Briceno Echegaray, Luc Meyfroid, Nadia Benjelloun, Hugo Tanghe, Philippe Bourleau, Tania Verhasselt en Joëlle Van Oers zelf.
Zondag komen tijdens de tentoonstelling ook nog een initiatie tai chi (12u) en een optreden van het saxofoonensemble Comme chez Sax (14u) aan de beurt. Ook dan zijn er nog streekproducten te verkrijgen en kan er deelgenomen worden aan workshops zandsculptuur en mozaïek.
Heet van de naald vernamen wij dat na het optreden morgen in Art Valley het welbekend en alom geprezen saxofoonensemble Comme Chez Sax definitief een punt zet achter zijn bestaan. Door rugproblemen en een overdrukke agenda ziet ook bandleider Eric De Vis zich genoodzaakt te stoppen. Het ensemble bestaat 5 jaar. “Het muzikale stopt, maar de ontstane onderlinge vriendschap leeft verder” aldus Barbara Vos, die ook al in december vorig jaar ingevolge gezondheidsproblemen niet langer als spelend lid deel kon uitmaken van Comme chez Sax.

Het kunstencentrum Art Valley is gelegen aan de Heydestraat 6 te St-Pieters-Kapelle. Meer info op 0476/46.94.65 of http://artvalleyjvo.blogspot.com/.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief