HERNE - Insectenhotels bouwen met Pro Natura

C21

HERNE - Insectenhotels bouwen met Pro Natura

Insectenhotel_bouwen_met_pro_natura___4_
HERNE - Insectenhotels bouwen met Pro Natura - © Deschuyffeleer
 
Insectenhotel_bouwen_met_pro_natura___2_
HERNE - Insectenhotels bouwen met Pro Natura - © Deschuyffeleer
 
Insectenhotel_bouwen_met_pro_natura___6_
HERNE - Insectenhotels bouwen met Pro Natura - © Deschuyffeleer
 
Insectenhotel_bouwen_met_pro_natura___7_
HERNE - Insectenhotels bouwen met Pro Natura - © Deschuyffeleer
 
Insectenhotel_bouwen_met_pro_natura___10_
Het Pleintje, dat tot dusver nog geen specifieke naam toebedeeld kreeg, werd onlangs overigens dankzij een project van Pro Natura omgetoverd van een ruige wildernis tot een leuke ontmoetings- en rustplek, waar het ook voor kinderen aangenaam vertoeven is mede door de fonkelnieuwe speeltoren - © Deschuyffeleer
 
Insectenhotel_bouwen_met_pro_natura___5_
Turab Nhazail, Lieselot Verwulst, Yves Reniers en Robbe Van Den Heede van Pro Nature - © Deschuyffeleer
 
Insectenhotel_bouwen_met_pro_natura___12_
HERNE - Insectenhotels bouwen met Pro Natura - © Deschuyffeleer
 

Het Pleintje in de Brikstraat in St-Pieters-Kapelle was de plaats van afspraak voor de kinderen en de juffen Wendy en Céline van de tweede graad van de gemeentelijke basisschool De Regenboog uit Herfelingen met een gedreven team van Pro Natura. Samen gingen zij er aan de slag voor het maken van ieder zijn insectenhotel. Ook de kersverse jeugdconsulente Lisa Derijcke stak een handje toe.

Ook op het Pleintje, op een boogscheut van de kerk van St-Pieters-Kapelle, kan de toevallige wandelaar, fietser of ruiter voortaan tijdens zijn tocht even verpozen. Het Pleintje, dat tot dusver nog geen specifieke naam toebedeeld kreeg, werd onlangs overigens dankzij een project van Pro Natura omgetoverd van een ruige wildernis tot een leuke ontmoetings- en rustplek, waar het ook voor kinderen aangenaam vertoeven is mede door de fonkelnieuwe speeltoren. 
De natuurvereniging Pro Natura startte al in 1993 met het project ‘Werk maken van Natuur’. Het gros van de medewerkers heeft het statuut van arbeider en wordt ondersteund door een team van professionals uit verschillende sectoren met expertise binnen de sociale economie en de grondgebonden ecologie.
 “Wij ondernemen met passie en met respect voor de natuur en voor de ontwikkeling van onze werknemers”, aldus natuurontwikkelaar Lieselot Verwulst. “Via onze projecten stimuleren we zinvol groen werk in de streek en bieden we tewerkstelling, opleiding en werkervaring aan mensen die moeilijk een job vinden in het gewone arbeidscircuit. We werken hiervoor samen met de gemeentebesturen, de VDAB, de OCMW’s, de justitiehuizen en de scholen uit de streek”.
Ook een educatieve functie ligt Pro Natura nauw aan het hart. Onder het motto ‘Jong geleerd is oud gedaan’ weten nu ook de jeugdige knutselaars van De Regenboog door de bouw van hun insectenhotel dat insecten en vooral bijen onmisbaar zijn voor het voortbestaan van verschillende soorten flora. “We kunnen ze dus best goed verzorgen” was dan ook de insteek. “Een insectenhotel of een insectenmuur is een constructie die onderdak en nestgelegenheid kan bieden aan bijvoorbeeld solitaire bijen en solitaire wespen. Deze zijn heel kwetsbaar en kunnen best slapen in een hotel”, werd de kinderen dan ook voorgehouden door de medewerkers van Pro Natura.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief