HERNE – Gemeente deelt de sportprijzen uit

C21

HERNE – Gemeente deelt de sportprijzen uit

Sportprijzen_2014_gdg___11_
HERNE – Gemeente deelt de sportprijzen uit - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2014_gdg___12_
Zo zetelen voortaan naast voorzitter Tom Van Hoegaerden ook Pascal Walders, Paul Peeters, Robert Rotsaert, Wim Blaton, Sylvia Goossens, Glenn Deherder, Annelies Devriese, Etienne Ost, Max Pirard, Ann van der Draaij en Gertie Vandevelde in de sportraad - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2014_gdg___1_
HERNE – Gemeente deelt de sportprijzen uit - schepen Patrick De Vos en burgemeester Kris Poelaert © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2014_gdg___2_
De genomineerden uit de duivensport - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2014_gdg___3_
Sportbelofte Kevin Walders - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2014_gdg___4_
De sportploeg van het jaar - FC Herne metJan Van Hove en Dieter Van Steenkiste - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2014_gdg___5_
De genomineerde sportploegen - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2014_gdg___10_
De genomineerden als sportman/sportvrouw van het jaar - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2014_gdg___6_
Sportman van het jaar David Motte - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2014_gdg___13_
Trofee voor sportverdienste ging naar Sven De Rom van BCH - © Deschuyffeleer
 
Sportprijzen_2014_gdg___9_
Stefan Vanaudenhove en zijn kompaan roeibotenbouwer Koen De Gezelle wisten eind juni de 120 km lange Kanaalovertocht vanuit het Engelse Ramsgate naar onze koningin der badsteden Oostende in een goede 20 uren tot een goed einde te brengen - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een druk bijgewoonde bijeenkomst in de cafetaria van de sporthal De Hernekouter werden de gemeentelijke sportprijzen voor het afgelopen jaar uitgereikt. Het waren schepen van sport Patrick De Vos en burgemeester Kris Poelaert die de aanwezigen welkom mochten heten. Presentator Geert Vanhassel zorgde voor een vlot verloop van het programma. Sportman van het jaar werd wielrenner David Motte.

Omdat met de nieuwe legislatuur ook een nieuw samengestelde sportraad aantrad werd van de gelegenheid meteen gebruik gemaakt om de nieuwe ploeg aan het publiek voor te stellen. Zo zetelen naast voorzitter Tom Van Hoegaerden ook Pascal Walders, Paul Peeters, Robert Rotsaert, Wim Blaton, Sylvia Goossens, Glenn Deherder, Annelies Devriese, Etienne Ost, Max Pirard, Ann van der Draaij en Gertie Vandevelde in de adviesraad .
 
Als eerste in het rijtje van de vijf verdienstelijke sportprijzen ging de aandacht naar de duivensport met als laureaten Frans & Anja Denis , Marleen Thiels, het duo Cornet-Nechelput, Wilfried en Nico Deschuyffeleer, Roland Jacobs en Ghislain Van Repinghen.
 
Sportbelofte
Als sportbelofte van het jaar liepen Sarah Van den Eeden, Kevin Walders, Thomas Knockaert, Charlotte Verckens en Arne Poelaert in de kijker. Het was uiteindelijk wielrenner Kevin Walders die in deze categorie met de hoogste eer ging lopen. Zijn toppalmares liegt er dan ook niet om. Naast de titel van Brabants kampioen bij de nieuwelingen in Kampenhout werd Kevin ook nog eerste in Maarkedal, derde in Ninove en tweede in Jurbise. En last but not least behaalde hij in de eindstand van de Beker Der Vlaamse Ardennen, een reeks over tien wedstrijden in deze heuvelachtige streek, een meer dan verdiende tweede plaats.
 
Sportverdienste
Voor de trofee van sportverdienste van het jaar kwamen Stefan Vanaudenhove, Dirk De Mil, Hilda Van Hassel en Sven De Rom in aanmerking. De trofee ging naar Sven de Rom van badmintonclub Herne. De laureaat stopte vorig jaar als voorzitter van de club. Maar liefst 15 jaar was hij actief als bestuurslid, een periode waarin hij op zeer constructieve wijze zijn stempel heeft gedrukt op de club. Zo hielp hij niet alleen mee om badminton op de kaart te zetten in Herne maar ook om badmintonclub Herne een uitstraling te geven over gans Vlaams-Brabant. Talloze tornooien leidde hij in goede banen waaronder ook nog vorig jaar het Belgisch kampioenschap G-badminton. Het organiseren van het jaarlijks G-clubtornooi, naar de toekomst toe trouwens uitgebreid tot de rolstoelatleten, blijft hij wel nog steeds op zich nemen.
 
Twee jaar terug startte hij binnen de badmintonclub ook de G-werking op, waarvan hij overigens nog steeds de drijvende kracht is. Ook de taak van webmaster blijft hij op zijn schouders torsen en dit naast ook nog het verzorgen van de lay-out van talrijke ontwerpen. Voor zijn jarenlange belangeloze inzet werd Sven binnen zijn club ook al vereerd met de Gouden Pluim. Dit is een prijs voor het meest verdienstelijke lid op sportief of extra-sportief vlak van het afgelopen jaar waarbij alle leden hun stem kunnen uitbrengen.
 
Sportploeg
Voor de titel van sportploeg van het jaar waren vijf sportverenigingen in de running. Dit waren het Gwielek Cycling Team (wielrennen) genomineerd door Wim Blaton, de kaatsclub Herne Statie, genomineerd door Christian Heremans, de eerste ploeg en de reserven van voetbalploeg FC Herne genomineerd door hun bestuur, de tweede herenploeg van badmintonclub Herne voorgedragen door haar bestuur en zaalvoetbalclub De Jupkes  genomineerd door Guido Van Cutsem. Het was schepen Patrick De Vos die voetbalclub FC Herne vertegenwoordigd door Jan Van Hove en Dieter Van Steenkiste,  mocht feliciteren met de eerste prijs.
 
Sportman
Ten slotte werd wielrenner David Motte uitgeroepen tot sportman van het jaar. In deze reeks waren de overige nominaties voor Stefan Vanaudenhove (roeien), vader en zoon Tom en Stefaan Van Hoegaerden (wielertoerisme), Vincent Stradiot (badminton), Koen Devillé  (judo) en Patrick Faut (wielertoerisme en mountainbike).
 
In het programma was ook ruimte voor een voorstelling van het roeien op zee in het algemeen en voor de uitdagende roeiovertocht van het Kanaal door Stefan Vanaudenhove en zijn kompaan roeibotenbouwer Koen De Gezelle in het bijzonder. Eind juni wisten zij op eigen kracht en met een zelfgemaakte roeiboot de 120 km lange Kanaalovertocht vanuit het Engelse Ramsgate naar onze koningin der badsteden Oostende in een goede 20 uren tot een goed einde te brengen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief