HERNE – Spurtbom Maxim Bollé boekt eerste seizoenszege

C21

HERNE – Spurtbom Maxim Bollé boekt eerste seizoenszege

Herfelingen_junioren_2014___3_
De Smurfen - Grote Prijs Herfelingen - aan de start 62 juniors - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_junioren_2014___8_
Kopgroep doortocht Heikruis - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_junioren_2014___14_
Voorlaatste ronde - Steenweg Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_junioren_2014___23_
1- Maxim Bollé 2- Glen Van Herck 3- Jarrid Janssens © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_junioren_2014___31_
HERNE – Spurtbom Maxim Bollé boekt eerste seizoenszege - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_junioren_2014___30_
Maxim Bollé - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_junioren_2014___35_
© Deschuyffeleer
 

Ondanks de drukke wielerkalender van het Paasweekend met onder meer de flink bezette interclub Ster van Zuid-Limburg mocht wielerclub De Smurfen voor haar Grote Prijs in Herfelingen zich met 62 juniors toch nog aardig in de handen wrijven. Op het afdoend selectief parcours met zijn typisch Pajotse glooiingen maakten de renners er alleszins een wervelend spektakelstuk van. Winnaar werd spurtbom Maxim Bollé uit Denderleeuw die aan de meet zijn 11 metgezellen meer dan een fietslengte achter zich hield.

Het ontbreken van de betere streekrenners die door hun club opgeroepen waren voor de Ster van Zuid-Limburg werd ruimschoots gecompenseerd door een ruime delegatie Denen en Noren, die in deze Paasperiode in ons land hun wielergeluk opzoeken.
 
Het eerste wedstrijdgedeelte werd een bijzonder hoog tempo aangehouden zodat alle aanvalspogingen meteen gedoemd waren om te mislukken. Pas in de 10de van de 13 af te leggen werd de wedstrijd in haar definitieve plooi gegoten. Geleidelijk aan ontstond een kopgroep van 14 renners met als toonaangevende figuren Maxim Bollé en Glen Van Herck (Beerzel), die later tweede zou eindigen. Het peloton liet de kopgroep weinig ruimte en naderde op een bepaald ogenblik tot op goed 100m maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven ondanks ook nog een verwoede doch tevergeefse poging van 6 renners die vanuit het peloton op zoek togen naar de kopgroep in de voorlaatste ronde.
 
Uiteindelijk spurten de 12 overgebleven koplopers voor de zege. Hierbij stond geen maat op Maxim Bollé die zich listig in het wiel van favoriet Glen Van Herck had weten te nestelen. Die moest zich tevreden stellen met de 2de plaats, een resultaat waarmee hij zich door enige ademhalingsproblemen toch nog best kon verzoenen. Jarrid Janssens (Melsele) vervolledigde het podium.
 
Winnaar Maxim Bollé: “Ik weet dat ik kan rekenen op mijn snelle benen. In het begin van de wedstrijd liep het niet zo vlot. Geleidelijk aan voelde ik mij beter en maakte ik dat een kopgroep zich kon afzonderen. In de spurt wist ik mij dan wel de snelste”. Als eerstejaarsjunior wil de winnaar zich dit seizoen alsnog aansterken voor toekomend jaar. Overigens won hij verleden jaar 11 wedstrijden veelal in de spurt. En dit seizoen was hij ook al goed voor een overwinning in een oefenwedstrijd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief