HERNE – Marcel Derijcke en Denise Elinckx vieren diamanten huwelijksjubileum

C21

HERNE – Marcel Derijcke en Denise Elinckx vieren diamanten huwelijksjubileum

60_jaar_huwelijk_marcel_en_denise_jpg__1_
HERNE – Marcel Derijcke en Denise Elinckx vieren diamanten huwelijksjubileum - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_marcel_en_denise_jpg__2_
26 april 1954 - Marcel en Denise - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_marcel_en_denise_jpg__3_
HERNE – Marcel Derijcke en Denise Elinckx vieren diamanten huwelijksjubileum - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_marcel_en_denise_jpg__9_
60 jaar geleden in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_marcel_en_denise_jpg__4_
... met kinderen en schoonkinderen - © Dechuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_marcel_en_denise_jpg__5_
Marcel en Denise met hun kinderen Viviane,Freddy, Monique, Anita en Eric - © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_marcel_en_denise_jpg__7_
Overgrootmoeder Denise ( 86), Grootmoeder Viviane (56), Mama Isabel(31) en de kleine Febe (6 maanden)- © Deschuyffeleer
 
60_jaar_huwelijk_marcel_en_denise_jpg__8_
Met hen gaat de naam Derijcke de volgende generatie tegemoet ... © Deschuyffeleer
 

Marcel Derijcke (85) en Denise Elinckx (86) uit Herfelingen vierden hun diamanten huwelijksverjaardag in familie- en vriendenkring in feestzaal De Egelantier. Zij huwden op 26 april 1954 en tellen over enkele dagen dan ook 60 jaar huwelijksgeluk. Het gezin werd mettertijd gezegend met vijf kinderen, negen kleinkinderen en alvast ook al drie achterkleinkinderen. En sinds 6 maanden telt de familie aan vrouwelijke zijde nu ook al een viergeslacht.

Marcel, van boerenafkomst van op de Ekkelenberg, leerde zijn Denise kennen toen hij indertijd op weg naar zijn werk met zijn moto in Herfelingen precies aan het huis van Denise langsheen de Assesteenweg in panne viel en is daar dan ook blijven hangen. Marcel werkte eerst als vrachtwagenchauffeur maar bleef vier jaar na hun trouw ook thuis om mee op de boerderij te helpen. Kort nadien startte hij er ook een loonwerkersbedrijf op dat thans door de twee zonen Freddy en Eric wordt verder gerund. Denise droeg de zorg voor de vijf kinderen en verzorgde ondertussen ook nog de boerderij en het bureelwerk voor het loonwerkbedrijf.
 
Ook de vijf kinderen hebben zich mettertijd met hun gezin in de streek gevestigd. Zo vond de oudste dochter Viviane met René een thuishaven in Pepingen terwijl de oudste zoon Freddy met Christel zijn woonheil zocht in Leerbeek. Monique dan weer zocht met Marc Vollezele op. De jongste dochter Anita van haar kant koos voor Marc en bleef verder op de ouderlijke boerderij. En de jongste zoon Eric zag met  Marie-Christine zijn woonplaats verhuizen naar Saintes.
 
Jammer genoeg kon kleinzoon Pieter door een ongeluk afgelopen vrijdag de viering niet bijwonen en dat drukte wel enigszins de feestvreugde. Ook Marcel heeft het sinds een zestal jaar niet gemakkelijk. Toen werd hij getroffen door een levensbedreigende trombose hetgeen hem een been kostte. Marcel zette echter kranig door en wilde alsnog van nog geen wijken weten om zo zijn zelfstandigheid te kunnen bewaren. Zo behaalde hij een aangepast rijbewijs, volgde hij specifieke rijlessen waarbij rekening werd gehouden met zijn handicap en liet hij een nieuw  voertuig ombouwen om toch nog samen met zijn Denise vooral het leven op de landerijen te kunnen opvolgen en te bewonderen. 
 
Met overgrootmoeder Denise Elinckx, grootmoeder Viviane Derijcke (56), Isabel Van Hassel (31) en de kleine Febe Van Laere (6 maanden) telt de familie inmiddels voor de eerste keer ook een vrouwelijk viergeslacht in lijn. Voorlopig gaat enkel via de jongste zoon Eric de naam Derijcke een volgende generatie tegemoet.
 
De officiële gezamenlijke huldiging van alle huwelijksjubilarissen door het gemeentebestuur gaat naar jaarlijkse gewoonte later in het jaar door.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Dechuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief