Hecht HERNE wil gemeente nog naar hoger niveau tillen

C21

Hecht HERNE wil gemeente nog naar hoger niveau tillen

Hecht_herne_april_2014
De 26 medewerkers aan Hecht Herne die tot op heden de beginselverklaring hebben ondertekend zijn Bart Pennewaert, Bart Vandenberghe, Benny Alaerts, Bert Geysels, Christian Reniers, Daisy Dierickx, Dirk Desmet, Dirk Vanderlinden, Elisabeth Verjans, Filip Depelseneer, Françoise Van Den Berghe, Frank Nevens, Jan Maes, Jan Vanroo, Joris Verreycken, Kris Poelaert, Luc Bourgois, Luc Marcelis, Mark Danneels, Patrick Tierens, Roland Bruylandt, Saskia Vos, Tania Stadsbader, Tine Lagae, Tom Knockaert en Veerle Van der Steen - © Deschuyffeleer
 

Herne en zijn inwoners kunnen voortaan ook rekenen op een groep gedreven medeburgers om de gemeente op een nog hoger niveau te tillen. Hecht Herne, zo noemt de groep niet-politiek geëngageerde vrijwilligers zich, wil vooral inspirerend werken en een zo breed mogelijk draagvlak creëren voor concrete projecten om zo een nog fijnere leefomgeving tot stand te brengen. Het initiatief geniet de steun van het gemeentebestuur.

“De groep kwam tot stand uit de verplichte consultatie in het kader van het opstarten van de nieuwe beleids- en beheerscyclus voor de gemeenten”, zegt burgemeester Kris Poelaert. “Uit de toenmalige vergadering kwam al gauw het signaal dat een vrij omvangrijke groep vrijwilligers verder wilde gaan op basis van bedrijfsmatige processen. Die kunnen trouwens in grote lijnen ook toegepast worden op de openbare besturen”.
 
Waarden
“Het doel is dan ook vanuit de weerhouden basiswaarden authenticiteit, veerkracht, verbondenheid en respect mensen te inspireren tot (h)echt engagement”, verduidelijkt de burgemeester. “Als kleine plattelandsgemeente moeten we steeds een stap voorop blijven en op zoek gaan naar alternatieven om met een beperkter budget onze gemeente aantrekkelijk te houden. Deze groep gaat niet besturen maar wil vooral een ondersteunende en inspirerende rol vervullen voor alle mogelijke spelers binnen onze gemeente zoals adviesraden, scholen en verenigingen. Mooi is dat het engagement eruit bestaat om alleen in voordelen te denken en zo bij te dragen tot wat Herne nodig heeft om de toekomst vertrouwensvol tegemoet te zien”.
 
De aanvankelijke groep met goed 40 leden uit verschillende sectoren startte haar activiteiten vorig jaar in het najaar op en rondde zo pas de voorbereidende fase af. “Eerst diende het werkkader opgebouwd”, zegt communicatieverantwoordelijke Tania Stadsbader. “Zo werden een opdrachtverklaring, de waarden en een beginselverklaring opgesteld. Ook werden al enkele doelstellingen bepaald zowel op korte als op ietwat langere termijn. De tijd was dan ook rijp om het project in een breder perspectief naar de bevolking toe te lanceren. En dat deden wij nu via onze trendy website en via een aankondiging in het gemeentelijke informatieblad”.
 
Oproep tot medeburgers
“Nu wij de tweede projectfase binnentreden denken wij aan het opzetten van werkgroepen rond de projecten, de processen, de financiën, de belanghebbenden en de communicatie”, aldus nog Tania Stadsbader. “Wij doen dan ook graag een oproep tot iedere positief ingestelde medeburger die meent alsnog zijn of haar steentje te kunnen en te willen bijdragen tot ons project, zelfs al beperkt die inbreng zich mettertijd tot een bepaald domein of een bepaald project”.
 
Naast het prikkelen van de nieuwsgierigheid van de inwoners, wil Hecht Herne alleszins nog dit jaar een project waarvoor een breed draagvlak bestaat concreet afwerken. Maar het geheim van dit project wordt pas doelbewust onthuld juist voor het groot verlof.
 
De 26 medewerkers aan Hecht Herne die tot op heden de beginselverklaring hebben ondertekend zijn Bart Pennewaert, Bart Vandenberghe, Benny Alaerts, Bert Geysels, Christian Reniers, Daisy Dierickx, Dirk Desmet, Dirk Vanderlinden, Elisabeth Verjans, Filip Depelseneer, Françoise Van Den Berghe, Frank Nevens, Jan Maes, Jan Vanroo, Joris Verreycken, Kris Poelaert, Luc Bourgois, Luc Marcelis, Mark Danneels, Patrick Tierens, Roland Bruylandt, Saskia Vos, Tania Stadsbader, Tine Lagae, Tom Knockaert en Veerle Van der Steen.

Meer info via www.hechtherne.eu .       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief