BEVER/HERNE – Zin om gemachtigd opzichter te worden?

C21

BEVER/HERNE – Zin om gemachtigd opzichter te worden?

Gemachtigd_opzichter
BEVER/HERNE – Zin om gemachtigd opzichter te worden? - © Deschuyffeleer
 

De Bestendige Deputatie van de provincie Vlaams-Brabant kondigt voor dit najaar de dertiende wervingscampagne van gemachtigde opzichters aan. Al wie minstens 18 jaar oud is, over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap komt hiervoor in aanmerking. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleuren armband die de naam van de gemeente draagt en aan het stopbordje op steel. Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigde opzichter is dan ook een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente.
Wie zich derhalve geroepen voelt eigenhandig een bijdrage te leveren tot meer veiligheid in het verkeer kan deelnemen aan één van de nieuw geplande theoretische opleidingen en zo gemachtigd opzichter worden. Door die bijdrage krijgen opnieuw tal van jonge fietsers en voetgangers een kans om weer veilig en zelfstandig naar school te gaan.
De provincie staat gratis in voor de theoretische opleiding en levert de uitrusting (hesje, stopbord en driekleuren armband) af. De praktische opleidingen worden georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.
Alle informatie en data van de opleidingen zijn telefonisch te bekomen via het provinciebestuur - dienst PIVO-Politieschool (02-454 85 76 of 02-456 89 42) of via email op pivo.politie@vlaamsbrabant.be .
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief