HERNE – Ook U kunt een heldendaad stellen door bloed te geven!

C21

HERNE – Ook U kunt een heldendaad stellen door bloed te geven!

Bloedafname_herne_aug_2014
HERNE – Ook U kunt een heldendaad stellen door bloed te geven!- © Deschuyffeleer
 

De eerstkomende bloedafname in de schoot van de Vriendenkring van de Vrijwillige Bloedgevers van het Rode Kruis van Herne gaat door op donderdag 24 juli van 18 tot 21u in de refter van de basisschool Markevallei van het Gemeenschapsonderwijs in de Grotestraat. De Vriendenkring is steeds naarstig op zoek naar nieuwe bloedgevers. Nieuwkomers zijn dan ook meer dan welkom.

In de vakantiemaanden kampt het Rode Kruis door allerlei omstandigheden af en toe met een tekort aan bloeddonoren. Daarom ook worden er geregeld campagnes opgezet om nieuwe donoren aan te trekken. Zo ook in Herne waar de Vriendenkring nu voor de eerstkomende bloedafname bijzonder uitkijkt naar nieuwe donoren.
 
“Wij staan er niet vaak bij stil hoe belangrijk bloed voor een mens wel is”, zegt Patricia Mattheus van de Vriendenkring. “De meeste mensen vinden het maar logisch, als iemand bloed nodig heeft, dat het dan zomaar voorradig is.Uiteindelijk is dat niet zo! Er gaat veel werk en moeite aan vooraf en
dankzij de echte heldendaad van vele trouwe donoren worden dagelijks levensgered. Momenteel is er een tekort aan bloed, daarom dan ook deze oproep”.
 
“Wie zich geroepen en gemotiveerd voelt in alle rust en in alle discretie zijn of haar heldendaad van het bloed geven te stellen, in goede gezondheid verkeert en ouder is dan 18 jaar, ontvangen wij dan ook steeds en zeker nu toekomende donderdagavond met open armen”, aldus nog Patricia Mattheus. “De nieuwe bloedgevers dienen zich wel te voorzien van hun identiteitskaart”.
 
De Vriendenkring staat alleszins zoals steeds klaar met een lekker hapje, een versterkend drankje en een klein doch bijzonder welgemeend bedankje.
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief