HERNE - Kloostertuinfeest en kookateliers met Sofie Dumont

C21

HERNE - Kloostertuinfeest en kookateliers met Sofie Dumont

Kloostertuinfeest_9_aug_aankondiging
HERNE - 9 augustus - Kloostertuinfeest en kookateliers met Sofie Dumont - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 9 augustus,  van 10 tot 16u,  organiseren Café Courgette, Groentekans, de Gezinsbond, Hecht Herne én Sofie Dumont samen met de steun van onder meer de Landelijke Gilde, het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en het kunstencentrum Art Valley een groots en oergezellig Kloostertuinfeest’ in het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat op de grens met Edingen. Die dag staat natuurbeleving voor jong en oud dan ook centraal.

Naast kuieren, proeven van gezonde hapjes of heerlijke authentieke wafels en dorstlessende drankjes en volop genieten van moeder natuur wordt de bezoeker ook uitgenodigd zich via workshops ten volle uit te leven en zo een steentje bij te dragen tot de opbouw en de toekomst van dit waardevol stukje groene oase.
 
Met schilderen rond de boom, het gezinstuinspel, het bouwen van een beestentoren, het maken van een wensenslinger en koken met Sofie Dumont zijn er 5 thema’s voor evenveel workshops voorzien waarbij een kenner telkens de deelnemers met een zaag, een schop, een keukenmes of een schilderskwast op sleeptouw neemt. Het Kloostertuinfeest wordt dan ook beslist de ideale gezinsactiviteit om de zin voor natuur bij groot en klein aan te wakkeren. Door de uiteenlopende workshops en doe-activiteiten kan zo samen ervaren worden hoe leuk en uitdagend de natuur wel kan zijn. Bovendien gaan de deelnemers ook naar huis met tal van leuke ideeën voor een stukje speelnatuur in eigen tuin.
 
Onder het motto ‘Creëer samen met de kinderen je eigen droomwereld en beleef zo een magisch mooie dag in de kloostertuin’ staat de tuin die dag dan ook open voor iedereen. De inkom is gratis. Deelnemen aan de 5 workshops kost 9 euro. Hier zijn inbegrepen een eigen schilderij,  een eigen knutselwerkje, een drankje, een hapje en een verrassing.
 
“Met dit nieuw project wil het organisatieteam mensen van alle leeftijden bijeenbrengen en hen het plezier van buitenspelen laten (her)ontdekken, ecologisch en creatief tuinieren promoten en mensen warm maken voor bomen en hun nut letterlijk in de verf zetten”, zegt Leen Van de Weghe van Café Courgette. “En zo kunnen zowel kinderen als hun ouders partner worden van de natuur, waarbij voedsel aangereikt wordt zowel voor het lichaam als voor de geest”.
 
Imker Frans Vanden Bosch geeft in de voormiddag ook al een woordje uitleg over de wondere wereld van de bijtjes.
 
Wil je deelnemen aan het Kloostertuinfeest, schrijf dan in via cafecourgette@gmail.com
 
Op zaterdag 2 en 23 augustus leert Sofie Dumont ook nog de kinderen de kookkneepjes van het vak.
Van 10 tot 13 u geeft ze dan ‘Kinderkookateliers’ in de moestuin van het klooster.
 
Wil je deelnemen aan deze kookateliers? Schrijf je dan in via klooster@herne.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief