HERNE – Clubs van Judo en Ju-Jutsu gaan nauwer samenwerken

C21

HERNE – Clubs van Judo en Ju-Jutsu gaan nauwer samenwerken

Budoherne
HERNE – Clubs van Judo en Ju-Jutsu gaan nauwer samenwerken - © Deschuyffeleer
 

De plaatselijke judoclub en ju-jutsuclub slaan de handen in elkaar om over hun clubgrenzen heen nauw te gaan samenwerken. Als overkoepelende benaming en werking kozen zij voor Budo Herne. Budo is overigens de verzamelnaam van alle Japanse krijgskunsten. De samenwerking moet binnenkort ook haar beslag krijgen in een nieuwe gemeenschappelijke vereniging zonder winstoogmerk. En er is meteen ook een nieuwe overkoepelende website.

Bloeiende clubs

Judoclub Herne is actief sinds 1969 en heeft sindsdien al voor heel wat sportieve beleving in de gemeente gezorgd. In haar bestaan heeft ze dan ook al veel jeugdige en minder jeugdige streekgenoten ingewijd in de geheimen van het judo. Zo is ze ook thans nog een heel actieve club met een alsmaar groeiend aantal leden. Ju-Jutsuclub Shinshutsu Herne is zo’n veertig jaar jonger en werd opgericht in 2009. Op de korte tijd van haar bestaan is ook deze sportvereniging uitgegroeid tot een vaste waarde in het sportaanbod van de gemeente. Ju-Jutsu is de krijgskunst van de Japanse samoerai en ligt aan de basis van onder meer het judo, aikido, kendo en karate. Naast moderne Ju-Jutsu wordt er tijdens de trainingen ook aandacht besteed aan zelfverdediging. Dit jaar is voor beide clubs dan ook een beetje een feestjaar, met een bestaan van respectievelijk 45 en 5 jaar.  

 

Beide clubs zijn zeer actief in het opzetten van allerhande evenementen. De leden kijken elk jaar overigens met veel plezier tegen een goed gevuld programma aan met onder meer een eetfestijn, een bezoek van de Sint, verschillende tornooien en kampioenschappen, internationale stages, een nieuwjaarsreceptie en gezellig samenzijn en meer. “Dit alles is mogelijk door de zeer dynamische bestuursploegen, gemotiveerde trainers en de inzet van velen leden. Wij zijn dan ook zeer dankbaar dat we steeds weer op deze mensen kunnen rekenen”, zegt Walter Maes, de eerste voorzitter en trainer van Budo Herne.

 

Raakvlakken

“In de zoektocht om een nog beter sportief aanbod te kunnen waarborgen aan de judoka’s en ju-jutsuka’s werd er nu beslist om samen te gaan werken over de clubgrenzen heen”, luidt het nog. “Judo en Ju-Jutsu hebben een gelijkaardige oorsprong en bijgevolg veel verwantschap met elkaar.  Deze samenwerking is uniek doordat we gezamenlijke trainingen organiseren voor beide disciplines.  We zoeken hierin naar de raakvlakken tussen beide sporten. Zo kunnen we bijvoorbeeld de begeleiding van onze leden die competitie bedrijven aardig wat optimaliseren. Samenwerking tussen verschillende sportdisciplines heeft alleszins een positieve invloed op de sportbeleving van de atleten. En naast de sportieve samenwerking, laat het ons ook toe om de Budo-familie in Herne te laten groeien. Daar is het ons uiteindelijk om te doen. Eéen grote familie sportievelingen die op een gezonde manier aan sport doen en hun passie kunnen beleven”.

 

Website

De samenwerking wordt verder naar de buitenwereld uitgedragen door het opzetten van de gezamenlijke website www.budoherne.be . Maar beide clubs behouden ook nog hun eigen websteks. Op de nieuwe Budo-webstekite is alle informatie over beide clubs terug te vinden. Zo kan iedereen het verenigingsleven van beide clubs opvolgen. Er werd eveneens een facebook pagina aangemaakt, www.facebook.com/budoherne .

 

Beide clubs kijken onder hun nieuwe samenwerkingsvorm alvast uit naar een fantastisch nieuw judo- en ju-jutsuseizoen met tal van hoogtepunten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief