HERNE – Jeugdfanfare De Jonge Ware Broeders zoekt nieuwe leden

C21

HERNE – Jeugdfanfare De Jonge Ware Broeders zoekt nieuwe leden

Fanfare_kids_herfelingen
HERNE – Jeugdfanfare De Jonge Ware Broeders zoekt nieuwe leden
 

Om de twee jaar togen de Jonge Ware Broeders, de jeugdafdeling van de fanfare De Ware Broeders van Herfelingen, op zoek naar nieuwe leden om hun leuke groep te versterken . Om kinderen warm te maken en hen op spelenderwijze kennis te laten maken met muziek, organiseren zij daarom op zaterdag 30 augustus een gratis workshop ‘Fanfare 4 Kids’ voor kinderen vanaf 8 jaar in het Bavocentrum. Alle geïnteresseerde kinderen zijn uiteraard bijzonder welkom.

De workshop loopt van 10 tot 18u. “De kinderen krijgen er de gelegenheid zelf muziekinstrumenten in elkaar te knutselen, verschillende soorten ritmes aan te leren en samen een eerste miniconcertje in elkaar te steken. En ’s middags voorziet de kookploeg alleszins ook al een heerlijke maaltijd”, zegt bestuurslid Maya Van Holder. “Tegen de avond aan zijn de ouders vanaf 18u welkom om dan al de eerste muziekkunsten van hun kinderen te bewonderen. Na deze workshop is er ook mogelijkheid om in te schrijven voor de gratis muzieklessen”.
 
“Eens ingeschreven volgen de kinderen eerst vanaf september wekelijks lessen notenleer, die JWB opzet in samenwerking met de muziekacademie van Herne. De dag en het uur van deze lessen worden in overleg met de ingeschrevenen bepaald. De eerste 2 jaren worden de lessen in Herfelingen gegeven, vanaf het derde jaar notenleer sluiten we aan bij de lessen in de gemeente Herne”, weet Maya Van Holder.
 
“Na een paar jaar notenleer kunnen de kinderen dan een instrument van de fanfare kiezen en aanleren, zoals bijvoorbeeld klarinet, trompet, hoorn, trombone, en nog veel meer. Na veel oefenen kunnen de kinderen vervolgens toetreden tot de samenspelklas, waar ze leren in groep muziek te maken. Uiteindelijk komen ze terecht in de fanfare, die wekelijks repeteert op donderdag vanaf 20u in het Bavocentrum”, vervolledigt Maya Van Holder het klassiek opleidingsprogramma van de fanfaremuzikanten.
 
Meer info over de workshop of inschrijvingen:  steven.vandereeckt@telenet.be   of  0478/25 14 03
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2014
GDG
-
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief