HERNE – Bijzonder attractief kermisweekend in Sint-Pieters-Kapelle

C21

HERNE – Bijzonder attractief kermisweekend in Sint-Pieters-Kapelle

Banner_eerste_versie
 

Door toedoen van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving belooft het anders zo rustige en vredige Sint-Pieters-Kapelle ook dit jaar af te stevenen op een bijzonder attractief kermisweekend op 5, 6 en 7 september. Met twee concerten en met Muziek Anders voor muzikanten met een beperking ligt de klemtoon ook nu op muziek. Naast tal van gebruikelijke kermisactiviteiten vervolledigen een grootse rommelmarkt en een barbecue het feestprogramma.

“De fanfare blaast het kermisgebeuren op vrijdag- en zaterdagavond in de polyvalente feestzaal op gang met een concert dat als thema ‘Let us entertain you’ meekreeg. Het publiek kan en mag daarbij trouwens helemaal uit de bol gaan op nummers van James Last tot John Travolta en van Lord of The Dance tot de Bleus Brothers”, zegt voorzitter Mark Janquart. “Maar ook het ietwat moeilijker liggend muzikaal werk schuwt onze fanfare onder de leiding van dirigent Pascal Bosmans niet en dat laat zij dan ook tijdens de concerten maar al te graag horen”.
 
Met reeds meer dan 100 ingeschreven standhouders gaat de rommelmarkt op zondag ook voor haar tweede editie een grandioos succes tegemoet. Hier ligt de organisatie in de handen van het jeugdensemble SPH Crescendo. En alleszins ook niet te versmaden is telkens weer de doorlopende reuze barbecue vanaf 11u30 tot 18u30.       
 
Maar de apotheose is ook dit jaar alweer muzikaal getint en begint langzaam maar zeker een bijzonder fraaie en alom gewaardeerde traditie te worden. Met Muziek Anders vanaf 15u30, waarbij in de marge van de barbecue de fanfare zich laat begeleiden door een schare gelegenheidsmuzikanten met een beperking, heeft het kermisgebeuren een wel uitzonderlijke plaats verworven in het zomerfeestdruis in het Pajottenland. Bijzondere gast is dit keer Danni Heylen, 'Pascalleke van De Kampioenen’. De gelegenheidsmuzikanten krijgen dit jaar zelf gemaakte percussie in handen en mogen in volle actie op de foto voor een nieuw boek van Herman Dewit van ‘t Kliekskeover recyclage-instrumenten.

Inkomkaarten voor de concerten kosten in voorverkoop 6 euro (0474/24.37.46 of bij de muzikanten), aan de kassa 10 euro. En reserveren voor een stand op de rommelmarkt kan nog via rommelmarktspk@hotmail.com .

Meer info via uwfanfare@gmail.com .

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief