HERNE – Winnepoe sluit vakantie af met spetterende slotshow

C21

HERNE – Winnepoe sluit vakantie af met spetterende slotshow

Winnepoe_2014__3_
HERNE – Winnepoe sluit vakantie af met spetterende slotshow - © Deschuyffeleer
 
Winnepoe_2014__1_
HERNE – Winnepoe sluit vakantie af met spetterende slotshow - © Deschuyffeleer
 
Winnepoe_2014__2_
HERNE – Winnepoe sluit vakantie af met spetterende slotshow - © Deschuyffeleer
 
Winnepoe_2014__4_
HERNE – Winnepoe sluit vakantie af met spetterende slotshow - © Deschuyffeleer
 

Ook voor de coördinatoren, de monitoren en de kinderen zit de speelpleinwerking van Winnepoe er voor dit jaar op. Haast twee maanden waren de kinderen welkom in en rond het parochiaal centrum, de uitvalsbasis van de speelpleinwerking van het OCMW. Een spetterende slotshow van en voor de kinderen was de apotheose. Voor de leiding en de medewerkers was er nadien nog een welverdiende rijdende verrassingsmaaltijd als bedankje voor het puike werk.

De activiteiten werden in goede banen geleid door een enthousiaste groep jongeren met veel zin voor verantwoordelijkheid en sociale beleving. Onder de leiding van OCMW-voorzitter Carina Ricour en algemeen verantwoordelijke Linda Thiels waren twee coördinatoren en maar liefst 17 monitoren bij het gebeuren betrokken. Bedoeling was dan ook om met deze groep de kinderen spelenderwijze een leuke vakantie te bezorgen. Ook nu waren alle kinderen vanaf 2,5 tot 12 jaar welkom. De laatste week waren er zelfs meer dan 60 kinderen aanwezig. Dit aantal samen met de bijzonder slechte weersomstandigheden maakte dat afgelopen dinsdag niet alleen de drukste dag van de werking werd maar meteen ook de natste.         
Een paar maanden voor de zomervakantie komen de monitoren al samen om alle activiteiten voor te bereiden. Zo organiseerden zij per week een reeks activiteiten die pasten in één thema zoals een survival, China, de fruitfabriek, de vier elementen en de ruimte. Tijdens de survivalweek konden de kinderen sjorren, werd er een paintballtornooi op stapel gezet, een vlot gebouwd en een uitdagende uitstap naar het park Ter Rijst gemaakt”.
Ook het spelaanbod was bijzonder gevarieerd. Zo konden de oudsten een filmpje maken, griezelen met superlijm, buikschuiven en een record Domino-Express neerzetten. De kleinsten dan weer mochten zowaar een brand blussen, fruit verkopen en knuffels redden. Uiteraard waren er ook de klassiekers zoals trefbal, zakdoekje leggen knutselwerkjes.
“Af en toe moest er wel een traantje gedroogd worden en een wondje verzorgd worden, maar al bij al verliep de zomer of wat daarvoor moet doorgaan zonder incidentjes”, geeft algemeen verantwoordelijke Linda Thiels nog graag mee. “Gelukkig maar, want ook al wordt er op dit speelplein wel degelijk goed gespeeld, de leiding beseft maar al te goed dat het een grote verantwoordelijkheid is om op de oogappels van de ouders te letten”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief