Drukke dagen in het verschiet voor Budo HERNE

C21

Drukke dagen in het verschiet voor Budo HERNE

Aankondiging_judo_herne_sept_2014
Drukke dagen in het verschiet voor Budo HERNE - © Deschuyffeleer
 

Het weekend van 20 en 21 september belooft uitermate druk te worden voor Budo Herne, het overkoepelend orgaan van de plaatselijke ju-jutsu- en judoclub. Want dan organiseert het team rond voorzitter-trainer Walter Maes zaterdag een provinciaal jeugdtornooi in judo en zondag het Belgisch kampioenschap ground fighting in ju-jutsu in de sporthal De Hernekouter.

Het provinciaal jeugdtornooi, dat de judoclub opzet in samenwerking met het Vlaams-Brabants comité van de Vlaamse Judofederatie en het gemeentebestuur, staat open voor de jonge judoka’s in de categorie U11 (2004-2005) en U13 (2002-2003). De kampen starten om 9u45 voor de U11 en om 13u15 voor de U13. Die dag maken dan ook goed 150 beloftevolle jongeren hun opwachting op de tatami. Onder hen ook enkele leden van de plaatselijke club en van Pajotse buurclubs. Alle verdere nuttige info is overigens terug te vinden op www.judoherne.be .
 
Andere koek wordt het op zondag met het Belgisch kampioenschap ground fighting in ju-jutsu, een Japanse verdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. “Niet alleen fysieke inspanningen komen aan bod in ju-jutsu maar ook mentale weerbeerheid en flexibiliteit”, weet Walter Maes. Zo wordt in ju-jutsu niet alleen geleerd zich te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van bepaalde aanvalstechnieken zoals atemi of stoten en schoppen, klemmen, drukpunten en wurgingen. Op zich is ju-jutsu geen sport maar er bestaat inmiddels wel een moderne sportieve versie van waarvan het ground fighten een bijzonder attractief onderdeel is. De organisatie verwacht alleszins een 70-tal deelnemers.
 
Inmiddels hebben zowel de judoclub als de ju-jutsuclub Shinshutsu de trainingen voor het nieuwe seizoen hervat. Belangstellenden zijn steeds welkom en kunnen vrijblijvend aan drie clubtrainingen deelnemen. .
 
Meer info over het Belgisch kampioenschap groud fighting in ju-jutsu en over beide clubs zijn terug te vinden op www.budoherne.be .        
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief