HERNE – Tittyboys aan 20ste fiets- en kroegentocht toe

C21

HERNE – Tittyboys aan 20ste fiets- en kroegentocht toe

Tittyboy_s_2014__1_
HERNE – Tittyboys aan 20ste fiets- en kroegentocht toe - VERTREK - © Deschuyffeleer
 
Tittyboy_s_2014__2_
HERNE – Tittyboys aan 20ste fiets- en kroegentocht toe - AANKOMST - © Deschuyffeleer
 
Tittyboy_s_2014__3_
HERNE – Tittyboys aan 20ste fiets- en kroegentocht toe - © Deschuyffeleer
 
Tittyboy_s_2014__4_
HERNE – Tittyboys aan 20ste fiets- en kroegentocht toe - Het kookteam met Rudi Deslachmuylder © Deschuyffeleer
 
Tittyboy_s_2014__5_
HERNE – Tittyboys (Eddy De Vos) aan 20ste fiets- en kroegentocht toe - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar voelden een dertigtal vrienden en vriendinnen van de sympathieke Titty, die officieel door het leven gaat als Eddy De Vos en broer van café-uitbater Patrick van In de Zoeten Inval aan de kerk in Herfelingen, zich geroepen deel te nemen aan hun klassieke Ronde van het Pajottenland. De fietstocht, in combinatie met een kroegentocht langs de meest stemmige volkscafé’s in de streek, was zo inmiddels aan haar 20ste editie toe.

Eén keer per jaar geven de Tittyboys op initiatief van hun peetvader Titty elkaar kort na de middag afspraak voor een gezamenlijke fietstocht van om en bij de 40 km en dit aan een gezapig tempo. Het parcours doorkruist daarbij niet alleen steevast het wijde Pajottenland maar zoekt ook telkenmale een zestal typische en populaire volkscafé’s op waar dan een halte wordt ingebouwd.
 
“Om de twee jaar zoeken wij een nieuw parcours op”, zegt Titty. “Het ene jaar rijden wij het parcours in wijzerzin, het andere in tegenwijzerzin. De deelnemers hebben allen het graag fietsen, het lol tappen en de liefde voor volkscafé’s gemeen. De deelnemers worden louter geronseld door eenvoudige mond-aan-mond reclame”. Dit jaar liep de tocht langs Lembeek, Halle, St-Pieters-Leeuw, Vlezenbeek en Pepingen om van daaruit opnieuw de thuishaven In de Zoeten Inval of nog het Vossenhol op te zoeken. De deelnemers en hun inmiddels flink uitgebreide schare supporters wacht daar dan op het dorpsplein alleszins ook nog een stevige portie bijzonder lekkere spaghetti zoals steeds deskundig klaargemaakt door het kookteam van Rudi Deslachmuylder.
 
Om reden de tocht van dit jaar een lustrumeditie was verraste burgemeester Kris Poelaert de deelnemers op het parcours overigens met een fel gewaardeerde extra bevoorrading.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief