Zondag Pakt HERNE grandioos uit!

C21

Zondag Pakt HERNE grandioos uit!

Herne_pakt_uit_2014
Zondag Pakt HERNE grandioos uit!
 

Toekomende zondag 14 september zet het gemeentebestuur voor de eerste keer ‘Herne pakt uit’ op het getouw en dit in een gezamenlijke organisatie van de raden en de diensten van de sector Vrije Tijd. Met recreatieve sportactiviteiten, een jeugdhappening en een vleugje cultuur en solidariteit brengt het programma voor elk wat wils. Ook de nieuwe inwoners in de gemeente worden die dag welkom geheten. Draaischijf van het gehele gebeuren wordt de parking aan het gemeentehuis.

Wandelen, fietsen en geocachen
In de voormiddag tussen 9u30 en 12u30 kunnen recreatieve sportievelingen wandelen, fietsen of geocachen. Deelnemen aan één van deze activiteiten kost wel 3 euro maar houdt wel het gebruik van een gratis ‘gezond fair ontbijt’ mee in.
 
Voor de wandelaars zijn er, naast de rolstoelwandelingen over verschillende kleine afstanden, nog de gezondheidswandeling met een gezonde quiz (6 km), de bomenwandeling (10 km) en de wandeling Herne Pakt uit (15 km). De rolstoelwandelingen zijn uiteraard vlot toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Liefhebbers van fietsen hebben de keuze uit een tocht van 20 of 45 km. Het geocachen dan weer is een familiewandelzoektocht waarbij de deelnemers op zoek gaan naar schatten aan de hand van coördinaten en met behulp van hun smartphone of tablet.   
 
Jeugdhappening
Vanaf 13u pakt de jeugd uit met verschillende workshops en tal van randactiviteiten zoals springkastelen, rock ’n roll, Sumo, Jungle Run, Palm Tree, een knutselhoek met macramé, loomen, buttons maken, een modehoek met catwalk, schilderen, grime, voorleesmomenten en de voorstelling van Het Poëtisch Kapsalon door het reizend speeltheater Kip van Troje. Er zijn de ganse namiddag door workshops rond graffitti, knutselen met oude boeken, creatief knutselen, dj evenals tattoo en tribal art. Hier is deelname gratis doch op voorhand inschrijven voor de workshops is wel aangewezen via jeugd@herne.be .
 
Cultuur en solidariteit
De ganse dag door komen ook cultuur en solidariteit aan bod met in eerste instantie om 9u30 het onthaal van de nieuwe inwoners. Zo worden zij onmiddellijk ondergedompeld in de gezellige sfeer van het Groene Kwadrant met zijn waaier aan troeven. In de namiddag om 14 en 16u zijn er busrondritten (3 euro) doorheen de gemeente voor de inwoners die hun gemeente als Groen Kwadrant nog beter willen leren kennen. De covergroep Mayday treedt op om 16u30. De cultuur-, de solidariteits- en de carrièreprijs worden uitgereikt om 17u30. Dan worden ook de winnaars van de fotowedstrijd bekendgemaakt. Het gebeuren wordt afgesloten met een optreden van Pro Activ Congo om 18u.
 
Doorlopend zijn er ook tal van drank- en eetgelegenheden toegankelijk.
 
Met het initiatief wil het gemeentebestuur overigens de samenhorigheid tussen de inwoners, de gehechtheid aan hun gemeente en de onontbeerlijke solidariteit in de gemeente daadwerkelijk aanzwengelen.
 
Meer info via www.herne.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2014
Godelieve deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief