Nieuwe inwoners verkennen HERNE met dubbeldekbus

C21

Nieuwe inwoners verkennen HERNE met dubbeldekbus

Nieuwe_inwoners_2013-2014
Nieuwe inwoners verkennen HERNE met dubbeldekbus - © Deschuyffeleer
 
Herne_pakt_uit_1___22_
Nieuwe inwoners verkennen HERNE met dubbeldekbus - © Deschuyffeleer
 
Herne_pakt_uit_1___23_
Nieuwe inwoners verkennen HERNE met dubbeldekbus - © Deschuyffeleer
 
Herne_pakt_uit_1___24_
Nieuwe inwoners verkennen HERNE met dubbeldekbus - © Deschuyffeleer
 
Herne_pakt_uit_1___26_
Nieuwe inwoners verkennen HERNE met dubbeldekbus - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de eerste happening ‘Herne pakt uit!’ verwelkomde het gemeentebestuur ook de nieuwe inwoners. Die werden zo meteen ook ondergedompeld in de typische dorpssfeer van het Groene Kwadrant. Naast een kennismaking met het bestuur en de gemeentelijke diensten kregen de nieuwkomers ook de gelegenheid Herne-centrum, de overige deelgemeenten Herfelingen en St-Pieters-Kapelle evenals het gehucht Kokejane te verkennen aan boord van een open dubbeldekbus.

Door het groot aantal deelnemers, goed 120, dienden de aanwezigen in twee groepen te worden opgedeeld waarbij de ene groep de gemeente ontdekte met de bus terwijl de andere groep in het gemeentehuis werd ontvangen om daarna om te wisselen. 
 
Inwijden
“De happening ‘Herne pakt uit!’ leek ons een ideale gelegenheid om de nieuwe inwoners de kans te bieden ons rijk verenigingsleven te leren ontdekken”, zegt burgemeester Kris Poelaert. “Want naast de recreatieve sportactiviteiten kunnen zij nu ook mee genieten van de grootse jeugdhappening en van de uitreiking van de cultuur-, de solidariteit- en de carrièreprijs”.
 
In de raadzaal kregen de genodigden alvast een uitgebreide voorstelling van de bestuursploeg en van de overige gemeenteraadsleden evenals van de gemeentelijke diensten. Ook wachtte hen een kennismakingstocht met de bus doorheen het uitgestrekt grondgebied van de gemeente. Gids was ook deze keer Urbain Deblander.
 
Een bijzondere aandacht tijdens de rondrit ging deze keer uiteraard naar de omgeving van het Kartuizerklooster in het kader van de viering van de vestiging van de Kartuizers in de gemeente, nu precies 700 jaar geleden. Andere blikvangers waren de nog steeds torenloze St-Niklaaskerk in Herfelingen, de St-Pieterskerk met de welbekende kruisweg van Constantin Meunier in St-Pieters-Kapelle, de Boesmolen en de talrijke heerlijke vergezichten in het landschap. Wel jammer dat voor dit laatste de zon het nog ietwat te vroeg vond om door het wolkendek te priemen.
 
Herinneringsfoto
Een babbel bij een drankje en een hapje sloten de welkom af. Vele nieuwkomers lieten het echter niet daarbij en gingen later dapper maar nog ietwat onwennig mee op in het namiddaggebeuren. Hier en daar was er wel steeds een buur, een vriend, een goede ziel of iemand van de gemeente om hen verder wegwijs te maken in het programma en in de gebruiken.
 
Als aandenken aan hun welkom kregen de aanwezigen een sleutelhanger, een folder van de plaatselijke handelaars en eet- en drankbonnetjes aangeboden. En voor de kinderen was er ook nog een beertje, een veiligheidshesje, potloden, een spaarvarkentje en een lichtgevende reflector. Uiteraard kon op die geschenkjes de vermelding ‘Herne, het Groene Kwadrant’ niet ontbreken. Als blijvende herinnering krijgen alle aanwezigen overigens ook nog een foto van Renske Mignon van Foto-Art toegestuurd.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief