HERNE – Germain Derijcke laureaat van de Cultuurprijs

C21

HERNE – Germain Derijcke laureaat van de Cultuurprijs

Cultuur_en_andere_prijzen_2013___2_
HERNE – Uitreiking Cultuur en andere prijzen 2013 - © Deschuyffeleer
 
Cultuur_en_andere_prijzen_1
HERNE – Uitreiking Prijzen 2013 - Marijke Verdoodt - © Deschuyffeleer
 
Cultuur_en_andere_prijzen_2013___12_
HERNE – Uitreiking Prijzen 2013 - WOSH - © Deschuyffeleer
 
Cultuur_en_andere_prijzen_2013___8_
HERNE – Uitreiking Prijzen 2013 - Leopold Dierickx - © Deschuyffeleer
 
Cultuur_en_andere_prijzen_2013___10_
HERNE – Uitreiking Cultuur en andere prijzen 2013 - Pro Activ Congo - © Deschuyffeleer
 
Cultuur_en_andere_prijzen_2013___27_
HERNE – Uitreiking Cultuur en andere prijzen 2013 - Burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Cultuur_en_andere_prijzen_2013___14_
HERNE – Uitreiking Cultuur en andere prijzen 2013 - Viviane Grisez in gesprek met presentator Geert Vanhassel - © Deschuyffeleer
 
Cultuur_en_andere_prijzen_2013_1_
HERNE – Germain Derijcke laureaat van de Cultuurprijs 2013 - © Deschuyffeleer
 
Cultuur_en_andere_prijzen_2013___1_
HERNE – Germain Derijcke laureaat van de Cultuurprijs samen met ere-burger Maurits van Liedekerke - © Deschuyffeleer
 

Steeds binnen het kader van de actiedag ‘Herne pakt uit’ werden ook de cultuur-, de solidariteits- en de carrièrewedstrijd van het afgelopen jaar uitgereikt. Germain Derijcke was de laureaat van de cultuurprijs. De carrièreprijs ging naar Léopold Dierickx en Jean Vanderpeypen terwijl de solidariteitsprijs was weggelegd voor Wosh. De fotowedstrijd voor het meest typerende fotobeeld van de gemeente op de kaft van het gemeentelijk informatieblad dan weer werd gewonnen door Marijke Verdoodt.

Voor de cultuurprijs kwam slechts één nominatie in aanmerking. Zoals algemeen verwacht was het Germain De Rijcke die de prijs kreeg toegewezen. Hij was het die, naast tal van andere activiteiten, in alle stilte en immer bijzonder bescheiden op Kerstavond in de St-Petrus en Pauluskerk met een beklijvend Kerstspel het orgelpunt zette achter één jaar Herne Damiaandorp.
 
De carrièreprijs werd toegekend aan Leopold Dierickx en Jean Vanderpeypen voor hun talrijke verwezenlijkingen in en rond het verenigingsleven en in hun professionele activiteiten.
 
Herne Solidair, dat in 2006 met de steun van alle toenmalige fracties in de gemeenteraad in het leven werd geroepen als gemeentelijke adviesraad voor ontwikkeling en samenwerking,  kende de solidariteitsprijs toe aan de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Herne, kort Wosh. Het was trouwens die werkgroep die indertijd aan de basis lag van het opzetten van de huidige overkoepelende adviesraad. Mettertijd werden overigens ook de lokale hulporganisaties zoals Ziekenzorg, Kom op Tegen Kanker en de bloedgevers van het Rode Kruis bij de adviesraad betrokken.  
 
Voor de meest aansprekende foto op de kaft van het gemeentelijk informatieblad ‘Herne in de kijker’ waren de genomineerden Alex Geysels, Marijke Verdoodt, Diana Bellemans, René Van den Eeden, Leslie Paternoster en Jean-Pierre Van Unen. Winnaar werd Marijke Verdoodt met een sfeerfoto van een landelijk sneeuwlandschap op de kaft van het maartnummer.
 
Het geheel werd ondersteund door vrolijke deuntjes van de groep Pro Activ Congo, die onlangs als 11de vereniging werd opgenomen in Herne Solidair.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief