HERNE - Seniorennamiddag lokt opnieuw bomvolle zaal

C21

HERNE - Seniorennamiddag lokt opnieuw bomvolle zaal

Seniorenfeest_sept_2014__3_
HERNE - Seniorennamiddag lokt opnieuw bomvolle zaal - © Deschuyffeleer
 
Seniorenfeest_sept_2014__8_
HERNE - Seniorennamiddag lokt opnieuw bomvolle zaal - © Deschuyffeleer
 
Segers-lanzo
 
Seniorenfeest_sept_2014__11_
HERNE - Seniorennamiddag lokt opnieuw bomvolle zaal - © Deschuyffeleer
 
Seniorenfeest_sept_2014__13_
HERNE - Seniorennamiddag lokt opnieuw bomvolle zaal - Lieven Snoeks en Dirk Desmet, nieuwkomer op Grondgebiedzaken © Deschuyffeleer
 
Seniorenfeest_sept_2014__22_
Ouderdomsdeken in het gezelschap Lea Tondeur uit Herfelingen mocht die juist die dag haar 95 ste verjaardag vieren - burgemeester kris Poelaert, voorzitter Seniorenraad Paul Peeters en schepen Marie-louise Devriese - © Deschuyffeleer
 
Seniorenfeest_sept_2014__33_
HERNE - Seniorennamiddag lokt opnieuw bomvolle zaal - © Deschuyffeleer
 

De jaarlijkse seniorennamiddag in het Bavocentrum in een organisatie van de seniorenraad, het gemeentebestuur en het OCMW werd andermaal een voltreffer. Ruim op voorhand waren alle 220 zitjes al besproken. Als de succesrijke trend aanhoudt zullen de organisatoren zich naar de toekomst toe allicht genoodzaakt zien twee afzonderlijke bijeenkomsten te voorzien.

Burgemeester Kris Poelaert, OCMW-voorzitter Carina Ricour en voorzitter van de seniorenraad Paul Peeters mochten, mede in naam van hun bestuursploegen de aanwezigen verwelkomen. Naast een aperitief, kalkoengebraad met provençaalse saus en kroketjes en gebak met koffie werden de aanwezigen ook vergast op een sprankelende show. Ambiancemakers van dienst waren deze keer Eddy Vroman, Yves Segers en Michaël Lanzo. Pianist, zanger en entertainer Eddy Vroman bracht een mix van covers en hedendaagse muziek en dit alles doorspekt met een flinke dosis humor. Yves Segers dan weer liet de aanwezigen binnen de kortste keren zijn schlagers luidkeels meezingen. En ook Michaël Lanzo, winnaar van Belgium’s got talent, liet zich in het feestgedruis niet onbetuigd.
 
In zijn gelegenheidstoespraak gaf burgemeester Kris Poelaert een overzicht van de talrijke realisaties van het gemeentebestuur en het OCMW voor de senioren. Naast de uitbreiding van het rust- en verzorgingstehuis St-Felix zijn dat ook nog onder meer de zorghulp in al zijn facetten vanuit het OCMW, de seniorenbeurs, de seniorenraad onder de voogdij van schepen Marie-Louise Devriese, de sportaccomodaties en de talrijke info- en vormingssessies. Zo zien trouwens binnenkort ook nog een cursus Tijd en Actualiteit en een cursus Kunst en Cultuur het levenslicht.
 
Blikvanger op de bijeenkomst was wel de ouderdomsdeken in het gezelschap Lea Tondeur uit Herfelingen, die juist die dag haar 95 ste verjaardag mocht vieren. Zij werd dan ook bedolven onder de felicitaties en een bijzondere attentie vanuit de organisatie. Deze kranige dame woont nog steeds alleen en bakt nog wekelijks haar eigen brood op de traditionele wijze. Ook staat zij er nog steeds voor in dat haar bloementuintje er immer pieffijn bijligt.           
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief