Budo HERNE beleeft organisatorische topdagen

C21

Budo HERNE beleeft organisatorische topdagen

Bk_ground-fight_deelnemers_budo_herne
Budo HERNE beleeft organisatorische topdagen - Belgisch Kampioenschap Ground Fight - Foto ingezonden
 
Verheugen-thibault
Verheugen-Van Poppel - Budo HERNE beleeft organisatorische topdagen - Foto ingezonden
 
Wedstrijd_jeugd
Budo HERNE beleeft organisatorische topdagen - Wedstrijd Jeugd - Foto ingezonden
 

Met de organisatie van het judotornooi voor jongeren in de categories U11/U13 en van het allereerste Belgisch kampioenschap Ground fight in ju-jutsu in de sporthal Hernekouter scoorde Budo Herne, de plaatselijke overkoepelende vereniging van de Judoclub Herne en de ju-jutsuclub Shinshutsu,  twee dagen na elkaar een deugddoende voltreffer. Organisatorisch liep alles op wieltjes en in de kampen lieten ook de clubleden zich van hun beste zijde zien. De talrijk opgekomen toeschouwers en de supporters konden dan ook met volle teugen genieten.

“De organisatie verliep vlekkeloos en dat is toch niet te onderschatten, want in totaal verwelkomden wij maar liefst 286 deelnemers samen met hun coaches en supporters”, zegt voorzitter/trainer Walter Maes, samen met zijn medewerkers de drijvende kracht achter het hele gebeuren. “Door samen de schouders onder het vele werk te zetten heeft Budo Herne bewezen een hecht team te zijn”.
 
Sandro Marcelis knap winnaar
In het judo traden goed 150 jongens en meisjes aan op de tatami. Naast judo op niveau viel ook de sportieve sfeer tussen de jonge judoka’s onderling op. Ook de jongeren van Budo Herne wisten in eigen huis knap te presteren. Zo eindigden Tim De Jonghe en Jorben Van Droogenbroeck op een vierde plaats. Robin Bossuyt en Kamil Lamonte waren goed voor een derde plaats. Lisa Derriks dan weer, die voor een eerste keer deelnam en de nacht voordien nog deels op spoed had doorgebracht, werd knap tweede. Arthur Lema werd ook knap tweede maar kwam slecht neer en liep hierbij jammer genoeg een lichte hersenschudding op. Sandro Marcelis tenslotte kaapte mooi een 1ste plaats weg en voor een eerste deelname kan dat wel tellen.
 
Het Belgisch kampioenschap Groundfight in ju-jutsu stond open voor iedereen vanaf de leeftijd van 6 jaar en dit in verschillende gewichts- en leeftijdscategorieën. Het kampioenschap werd wel georganiseerd onder de vlag van de federatie Euro Budo/VVA in ju-jutsu) maar ook alle andere beoefenaars van vechtsporten waren welkom. En naast de ju-jutsuka’s verschenen ook nog eens tal van judoka’s op de tatami. In totaal waren maar liefst 18 verschillende clubs vertegenwoordigd met in totaal 136 deelnemers. Dit leverde 25 Belgische kampioenen op.
 
Twee Belgische kampioenen
Budo Herne werd in het kampioenschap vertegenwoordigd door 17 judoka's en ju-jutsuka's.  Robin Heyvaert, Maurice en Kamil Lamonte, Jurgen en Jarne Tresignie, Joris Roeland, Gertjan Milo, Jorrit Maes en Isabel Mannaert vochten wel mooie kampen maar een podiumplaats was alsnog te hoog gegrepen. Isabel Mannaert had tegenslag en moest de mat helaas verlaten met een ontwrichte elleboog.
 
Bert Verheugen kampte mooi en won brons dankzij zijn harde inzet. Jules Lamonte, Lisa Pessesse, Robin Bossuyt, Femke Devisch en Patti Verhoeven mochten kampen voor de titel. Ze haalden het niet, maar toch leverde dat alles samen knap 5 vice-kampioenen voor de club op.
 
Thibault Van Poppel dan weer had geen gemakkelijke tegenstanders maar wist toch al zijn tegenstanders te verslaan met submission. Alleszins een puike prestatie en meteen een verdiende eerste Belgisch kampioen voor Budo Herne.
 
Phillippe Verheugen, de senior onder de deelnemers, had een niet te onderschatten tegenstander. Hij moest twee van de drie kampen winnen om de titel binnen te halen en dat deed hij dan ook. meteen een tweede titel voor Budo Herne. “Belgisch kampioen worden na je 50ste, wie doet hem dat na?”, aldus een dolgelukkige voorzitter/trainer Walter Maes.
 
Het waren burgemeester Kris Poelaert en schepen van Sport Patrick Devos die de trofeeën mochten overhandigen.
 
Meer info over beide wedstrijden en over de organiserende club op www.budoherne.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief