HERNE – Gespecialiseerde zorgverleners belichten leven met diabetes

C21

HERNE – Gespecialiseerde zorgverleners belichten leven met diabetes

Leven_met_diabetes__spk___20_
HERNE – Gespecialiseerde zorgverleners belichten leven met diabetes - © Deschuyffeleer
 
Leven_met_diabetes__spk___25_
HERNE – Gespecialiseerde zorgverleners belichten leven met diabetes - dr Pascale Breyne © Deschuyffeleer
 
Leven_met_diabetes__spk___15_
HERNE – Gespecialiseerde zorgverleners belichten leven met diabetes - Jo Borloo, zorgtrajectpromotor - © Deschuyffeleer
 
Leven_met_diabetes__spk___26_
HERNE – Gespecialiseerde zorgverleners belichten leven met diabetes - podologe Eve Van Impe - © Deschuyffeleer
 
Leven_met_diabetes__spk___18_
HERNE – Gespecialiseerde zorgverleners belichten leven met diabetes - Paul De Cock van de Diabetesliga - © Deschuyffeleer
 
Leven_met_diabetes__spk___27_
HERNE – Gespecialiseerde zorgverleners belichten leven met diabetes - diëtiste An Huylenbroeck - © Deschuyffeleer
 
Leven_met_diabetes__spk___22_
HERNE – Gespecialiseerde zorgverleners belichten leven met diabetes - diabeteseducator Patricia Sterckx - © Deschuyffeleer
 
Leven_met_diabetes__spk___17_
HERNE – Gespecialiseerde zorgverleners belichten leven met diabetes - OCMW-voorzitter Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 

Het gemeentebestuur en de OCMW-diensten organiseerden gezamenlijk een informatievergadering rond het thema ‘Leven met diabetes belicht door deskundige zorgverleners’ in de polyvalente zaal in St-Pieters-Kapelle. Doelgroep was uiteraard de patiënten die aan deze chronische ziekte lijden maar ook een schare mantelzorgers en andere belangstellenden gingen op de uitnodiging in.

“Met het initiatief willen wij niet alleen via zorgprojecten de diabetespatiënten en hun omgeving degelijk informeren over de ziekte”, zegt schepen van Gezondheid en OCMW-voorzitter Carina Ricour. “Maar daarnaast is het ook de bedoeling een vruchtbare samenwerking tot stand te brengen tussen de zorgverleners. Reden genoeg dan ook om voor de bijeenkomst een beroep te doen op de medewerking van het Lokaal Multidisciplinair Netwerk”. 
 
Het Lokaal Multidisciplinair Netwerk dan weer met Jo Borloo als zorgtrajectpromotor voor het Pajottenland is een overleg- en samenwerkingsplatform voor de zorgverleners in de verschillende disciplines binnen de regio. Het beoogt zowel de individuele zorgverlener als de verschillende zorgverlenersgroepen te ondersteunen. 
 
Tijdens de infosessie werden meerdere aandachtspunten heel nauwkeurig tegen het licht gehouden door een panel van deskundigen met huisarts dr. Pascale Breyne, diabeteseducator Patricia Sterckx, Paul De Cock van de Diabetesliga, diëtiste An Huylenbroeck en podologe Eve Van Impe. De bijeenkomst werd afgerond met een vragenronde. 
 
Naaldcontainers
Naast bijzonder  informatie en een resem staaltjes mocht iedere bezoeker ook huiswaarts met een gratis naaldcontainer. Insulinespuiten, pennaalden en bloedlancetten voor huishoudelijk gebruik mogen immers niet in de huisafvalzak gegooid worden en zeker niet in de PMD-zak. Elke naald en lancet moeten in een goedgekeurde naaldcontainer gedropt worden. Volle naaldcontainers kunnen vervolgens worden afgegeven in het containerpark. Tot zo ver de voorraad strekt kan iedere diabetespatiënt overigens, mits een attest van de behandelende geneesheer, zo’n container nog gratis bekomen op het gemeentehuis. En na afgifte van een volle container in het containerpark kan steeds een nieuwe worden opgehaald.
 
Meer informatie op www.Imn-pajottenland.be
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief