HERNE - Dizzy Me voor de tweede keer naar de boekenbeurs

C21

HERNE - Dizzy Me voor de tweede keer naar de boekenbeurs

Dizzy_me_op_de_boekenbeurs_2014
HERNE - Dizzy Me voor de tweede keer naar de boekenbeurs - Deschuyffeleer
 

Tania Stadsbader uit St-Pieters-Kapelle trekt binnenkort voor de tweede keer naar de boekenbeurs in Antwerpen deze keer met de aangepaste versie van haar boek ‘Dizzy Me – Licht op evenwicht’. Ze deed het al een eerste keer in 2010. Maar nadat de eerste editie al vrij snel was uitverkocht, ligt heel binnenkort opnieuw de volledig herwerkte versie in de winkel en in de Bib.

Bezige bij Tania Stadsbader kampte 15 jaar met evenwichtsstoornissen. Pas na een operatie raakte ze hiervan verlost. Het boek geeft een beeld van haar zoektocht naar de juiste diagnose en van de impact van jaren ziek zijn. Co-auteur prof. dr. Floris Wuyts, fysicus aan de UA, maakt het boek helemaal af met zijn wetenschappelijke benadering en de meest recente bevindingen.
 
Standaardwerk
De baanbrekende mix van patiënt en prof maakt dit boek uniek in zijn soort. Het is niet alleen geschikt als houvast voor de patiënt en diens entourage maar meteen ook zonder twijfel hét handboek voor elke (nko-)arts. Geen enkel boek voor nko-artsen is overigens zó volledig en onderbouwd.
 
Hoewel wetenschappelijk leest deel 1 van Dizzy Me, in romanstijl met flashbacks, bijzonder aangenaam. Het verhaal van Tania geeft de ziekte een naam en een gezicht en nu, vier jaar later, is er ook een Happy Me update.
 
Deel 2, het medische luik, is verstaanbaar en gespekt met leuke fysica-proefjes. Het boek wijst de lezer letterlijk en figuurlijk de weg en is voorzien van een handig navigatiesysteem en exclusieve figuren. Vier jaar na de eerste uitgave bevat het boek nu tal van nieuwe inzichten. En de binnenkant van de cover verklapt zelfs de laatste primeur die een echte revolutie zal ontketenen op medisch vlak...
 
Tania's werk komt in aanmerking voor de Welldoneawards in de categorie 'community'. Het is een prijs die wordt toegekend aan de beste initiatieven in de gezondheidsliteratuur voor het verhogen van de gezondheidswijsheid.
 
Het aanvankelijk avontuur krijgt overigens binnenkort ook nog een staartje. Beide coauteurs plannen immers een seminarie voor dokters en dromen zelfs van een App voor huisdokters. Maar eerst zoeken ze nog hun weg naar de vrijwel onbetaalbare maar toch oh zo nodige vertaling in het Engels.
 
Ambassadeur
Tania ontpopt zich de jongste tijd eveneens als een enthousiast ambassadeur voor de wereldwijde non-profit sensibiliseringsorganisatie VEDA (Vestibular Disorders Association). Die brengt de complexe problemen van evenwichtsstoornissen veroorzaakt vanuit het binnenoor of vanuit het evenwichtscentrum in de hersenen onder de aandacht. Geregeld doet zij dan ook in dit verband aan sensibilisering zoals het opzetten van een seminarie, het geven van een lezing en haar sociale mediacampgne en de publicatie van dit boek.
 
DIZZY ME - Tania Stadsbader en Floris Wuyts -   ISBN  9789057184017 -  Wordt verwacht op 6 oktober 2014  -  Uitgever  ASP - ACADEMIC AND SCIENTIFIC PUBLISHERS 
Beide auteurs staan ook dit jaar op de 78e Boekenbeurs die loopt van vrijdag 31 oktober tot en met dinsdag 11 november in Antwerp expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen. Zij signeren op zondag 2 november vanaf 15u30 in hal 3 aan stand Booxxe (stand 302).
Dizzy Me is ook terug te vinden op facebook .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief