HERNE – Toekomstige vormelingen geven hun naam op

C21

HERNE – Toekomstige vormelingen geven hun naam op

Dsc00699
HERNE – Toekomstige vormelingen geven hun naam op - © Deschuyffeleer
 
Naamopgave_vormsel
HERNE – Toekomstige vormelingen geven hun naam op - © Deschuyffeleer
 
Dsc00684
HERNE – Toekomstige vormelingen geven hun naam op - © Deschuyffeleer
 
Dsc00689
HERNE – Toekomstige vormelingen geven hun naam op - © Deschuyffeleer
 
Dsc00696
HERNE – Toekomstige vormelingen geven hun naam op - Pastoor Kris Meskens © Deschuyffeleer
 

In het kader van hun voorbereiding op hun Heilig Vormsel gaven de goed 55 toekomstige vormelingen van de parochies van St-Pieters-Kapelle, Vollezele, Kokejane, Herne, Herfelingen en de Tollembeekse Herhout tegenover pastoor Kris Meskens hun naam op in een gezamenlijke feestviering in de St-Niklaaskerk in Herfelingen. Samen met de priester en hun catechisten maakten de vormelingen er een leuke doch ook bijzonder zinvolle feestviering van.

De naamopgave van de vormelingen past in de voorbereiding op hun Plechtige Heilige Communie en hun heilig Vormsel in het voorjaar van 2015. Eerder hadden de vormelingen al een bezoek gebracht aan de Missiodag in Vilvoorde rond het thema ‘Zalig’ en zijn zij ook al gestart met de catechese . Steeds met het oog op hun voorbereiding op het heilig Vormsel brengen de toekomstige vormelingen de eerstkomende weken ook nog een bezoek aan de kerken van de verschillende parochies van de gezamenlijke viering.
Een enthousiaste pastoor Kris Meskens die de misviering voorging sprak de jongeren alleszins moed in. “Wij staan allen tesamen aan de start en willen graag ook allen samen aankomen”, zei hij. En namens de catechisten was het Benedicte Van Eylen van de parochie Herhout die de Heer verzocht om kracht, hoop, leven, warmte, licht en steun om hun vormingstaak naar best vermogen te kunnen vervullen.
De kinderen kregen als aandenken voor de gelegenheid alleszins een misboekje mee met achteraan een leuke rebus en met op de achterzijde een aansprekend hartje met volgens pastoor Kris Meskens “niet alleen de namen van de parochies maar ook enkele bijzonder betekenisvolle waarden waarnaar de vormelingen zich kunnen richten”.
Het Heilig Vormsel wordt toekomend jaar opgelegd op zaterdag 25 april in de parochies van Herne en van de Herhout. In de parochies Herfelingen, Kokejane, St-Pieters-Kapelle en Vollezele dan weer gebeurt dit op Pinksterzondag 24 mei.    
Catechisten:
Veronique Van de Voorde en Herman Annendijck (Kokejane)
Martine Nieuwborg en Neske Heymans (Herne)
Agnès Thiels, Jean-Pierre Demuylder en André Duran (Herfelingen)
Benedikte Van Eylen (Herhout Tollembeek)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief