HERNE – De Dynamic Cup, een nationaal karatetornooi op topniveau

C21

HERNE – De Dynamic Cup, een nationaal karatetornooi op topniveau

Aankondiging_2014
HERNE – De Dynamic Cup, een nationaal karatetornooi op topniveau - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 2 november vanaf 9u30 staat de plaatselijke karateclub Shotokan in de sporthal De Hernekouter in voor de organisatie van de Dynamic Cup, een groots en hoogstaand nationaal karatetornooi. De deelnemerslijst met 258 karateka’s oogt alleszins overweldigend. En zo lijkt Herne met zijn gastvrije sporthal langzaam maar zeker uit te groeien tot het Mekka voor judo, ju jutsu en karate in de wijde omgeving.

The Dynamic Cup is een gevestigde waarde onder de Belgische karatetornooien van JKA, de Japanse karatefederatie. Dit jaar vindt dit tornooi reeds voor de vijfde opeenvolgende keer plaats in De Hernekouter. De karateclub van Herne werkt hiervoor samen met KC Taisho Lede en KC Hiryu Ninove.
 
Iedere keer opnieuw melden de beste karateka’s zich aan en ook nu weer zal de top van de Belgische karatesport aanwezig zijn. Onder hen ook de vice-wereldkampioen kumite op het recente wereldkampioenschap voor ploegen in Tokyo.
 
The Dynamic Cup is een open competitie waarbij de sporters de gelegenheid krijgen om aan verscheidene kampen deel te nemen in kata (stijloefening) en kumite (gevecht). Dit jaar gaat er een bijzondere aandacht naar de jonge, beginnende karateka’s. Zo kunnen kinderen vanaf 8 jaar reeds proeven van wedstrijden in een aangepaste competitie waarbij vooral discipline en sportiviteit belangrijk zijn. En geleidelijk aan leren de kinderen dan verder hoe het wedstrijdniveau van karate in elkaar steekt.
 
Meer info via Luc De Smet (0486/22.68.75).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2014
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief