HERNE – Franciska Dekens eerste diensthoofd Vrije Tijd

C21

HERNE – Franciska Dekens eerste diensthoofd Vrije Tijd

Franciska_dekesn
HERNE – Franciska Dekens eerste diensthoofd Vrije Tijd - © Deschuyffeleer
 

Franciska Dekens (30) uit Bierghes op de grens met Heikruis is vanaf begin deze maand het nieuw en meteen het eerste diensthoofd van de dienst Vrije Tijd  in de schoot van het gemeentebestuur. Voordien was zij er ook al halftijds sportfunctionaris. De nieuwe bediening wordt nu voor de eerste keer ingevuld mede door een herschikking van verschillende diensten ingevolge een wijziging in de personeelsformatie.

Het nieuw diensthoofd is alleszins nauw vertrouwd met het reilen en zeilen niet alleen in Herne maar ook in zijn deelgemeenten Herfelingen, St-Pieters-Kapelle en Kokejane. Ook is zij een bekend en graag geziene persoon onder meer en vooral in de sportieve en sociale kringen in de naburige gemeenten. Door haar inzet in de nieuwe voltijdse bediening in Herne dient zij nu wel haar taak als halftijds sportfunctionaris in Pepingen op te geven. Als medewerkers zal Franciska Dekens alleszins kunnen rekenen op Sarah Copriau (cultuur) en nog nader aan te duiden collega's.
Franciska Dekens ziet de nieuwe uitdaging lvast best zitten: “Het bestuur besliste om de sub-diensten Sport, Cultuur en Jeugd samen te brengen onder één overkoepelende dienst onder leiding van een diensthoofd Vrije Tijd om zo een optimale afstemming tussen de actoren in het brede vrijetijdsveld te bekomen en een integraal en kwalitatief cultuur-, jeugd-, sport- ontwikkelingssamenwerking- en bib-beleid in de gemeente te stimuleren. En daar ga ik mij nu ook voluit voor inzetten samen met de leden van mijn team”.
“De taak van het nieuw diensthoofd Vrije Tijd bestaat er dus in om de afdeling Vrije Tijd aan te sturen en om het gemeentelijk vrijetijdsbeleid rond onder meer sport, jeugd, cultuur, toerisme, ontwikkelingssamenwerking en bibliotheek te coördineren”, zegt burgemeester Kris Poelaert. “Daarnaast blijft het diensthoofd ook nog verantwoordelijk voor de organisatie, de coördinatie en de continuïteit van de deelsector Sport. Het creëren van de functie van diensthoofd brengt geen uitbreiding van het personeelskader mee omdat de functie deskundige in contractueel verband uitdovend werd gemaakt”.
Als voorproef op haar indiensttreding als diensthoofd stond Franciska Dekens in september alleszins al mee in voor het opzetten van de eerste en meteen bijzonder succesrijke editie van Herne pakt uit!

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief