HERNE – Bloedgevers huldigen verdienstelijke leden

C21

HERNE – Bloedgevers huldigen verdienstelijke leden

Viering_bloedgevers_herne_2014___4_
HERNE – Bloedgevers huldigen verdienstelijke leden - het bestuur - © Deschuyffeleer
 
Viering_bloedgevers_herne_2014___2_
HERNE – Bloedgevers huldigen verdienstelijke leden - © Deschuyffeleer
 
Viering_bloedgevers_herne_2014___7_
Bijzondere gasten op het festijn waren ook Roger Stroobant (65) en Luc Hemerijckx(66). Zij zijn goed voor respectievelijk 171 en 161 bloedgiften - Luc Mot was de winaar van de tombola. Hij wist dat er 3207 bierklipjes in de pot zaten .... - © Deschuyffeleer
 
Viering_bloedgevers_herne_2014___11_
Bestuurslid Georgette Borremans die in december vorig jaar kwam te overlijden - © Deschuyffeleer
 
Viering_bloedgevers_herne_2014___12_
HERNE – Bloedgevers huldigen verdienstelijke leden - het bestuur - © Deschuyffeleer
 
Viering_bloedgevers_herne_2014___13_
HERNE – Bloedgevers huldigen verdienstelijke leden - het bestuur - © Deschuyffeleer
 

De afdeling Herne van de Bond der Vrijwillige Bloedgevers van het Rode Kruis huldigde zoals ieder jaar haar verdienstelijke donoren. Dit gebeurde tijdens een feestmaal in restaurant-feestzaal De Egelantier.

Naast de overhandiging van de getuigschriften en de bijhorende felicitaties voor de tien gelauwerden voor hun 10, 25, 50 of 75 bloedgiften diende voorzitter Etienne Van Schandevijl jammer genoeg de aandacht van de genodigden ook te vestigen op het recent verlies van bestuurslid Georgette Borremans die in december vorig jaar kwam te overlijden. Georgette was de weduwe van gewezen ondervoorzitter van het Belgisch Rode Kruis en gouwgenoot Julius Ost.

Waar de vereniging de twee vorige jaren een terugloop aan donaties diende te noteren gaat het dit jaar de ploeg van voorzitter Etienne Van Schandevijl weer voor de wind. Met een toename met 26 giften en een aangroei van het ledenbestand met 21 nieuwe donoren zien de Hernse bloedgevers de toekomst opnieuw ietwat rooskleuriger tegemoet.
 
De voorzitter had ook een duidelijke boodschap voor zijn leden: “Uit u manifest als bloedgever in eigen omgeving. Zelden meldt iemand zich aan als bloedgever door er gewoon hier of daar iets over te hebben gezien of gelezen. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat het merendeel van de bloedgevers bewust werd gemaakt dat ‘Bloed geven doet leven’ via de mond aan mond reclame”.  En met een kwinkslag voegde hij er aanmoedigend aan toe dat “er allicht vaak bot zal worden gevangen maar dat geduld loont en de aanhouder steeds wint”.
 
De gehuldigde bloedgevers voor 10 bloedgiften waren Stefaan Vlassenbroeck, Sonia Verbrugge, Hilde Rosseel, Yvonne Francq en Bart Willems en voor 25 bloedafnames Martine Ferdinand en Paul Navez. Micheline Vierendeels dan weer bood zich al 50 keer aan als bloedgever terwijl Annie Devroede en Marc Paridaens inmiddels de kaap van 75 giften hebben overschreden.
 
Bijzondere gasten op het festijn waren ook Roger Stroobant (65) en Luc Hemerijckx(66). Zij zijn goed voor respectievelijk 171 en 161 bloedgiften. Beiden waren pas 18 jaar toen ze zich voor de eerste keer aanboden voor een prik. Roger is al die tijd lid van de Hernse afdeling. Luc daarentegen begon zijn palmares in Ninove.
             
De volgende bloedafname gaat door op donderdagavond 15 januari in de refter van de school van het Gemeenschapsonderwijs aan de Grotestraat.
 
Vrijwilligers voor bloedgeven kunnen steeds nadere informatie bekomen bij voorzitter Etienne Van Schandevijl op 054/30.03.23 en bij de leden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief