HERNE - Nu ook eretitel voor gewezen schepenen en gemeenteraadsleden

C21

HERNE - Nu ook eretitel voor gewezen schepenen en gemeenteraadsleden

Ere-titels_herne_2014__1_
HERNE - Nu ook eretitel voor gewezen schepenen en gemeenteraadsleden - © Deschuyffeleer
 
Ere-titels_herne_2014__2_
Recent keurde de gemeenteraad een reglement goed voor het toekennen van de eretitel aan de gewezen schepenen en gemeenteraadsleden - © Deschuyffeleer
 
Ere-titels_herne_2014__3_
HERNE - Nu ook eretitel voor gewezen schepenen en gemeenteraadsleden - © Deschuyffeleer
 
Ere-titels_herne_2014__4_
De eretitel van gemeenteraadslid werd toegekend aan Nestor Cochez, Marcel Mathieu, Ghislain Rassaerts, Denise Everaet, Lucien Pletinckx, Jan Dewijngaert en Hugo Moonens. De eretitel van schepen werd verleend aan Willy Vincent, Aimé Vanderstocken, Urbain Deblander, Nestor Driscart, Marie-José Cornet, Guido Van Cutsem, Marc Bombaert, Etienne Ost, Jean-Marie Dierickx en graaf Raoul d’Udekem d’Acoz - © Deschuyffeleer
 
Ere-titels_herne_2014__5_
HERNE - Nu ook eretitel voor gewezen schepenen en gemeenteraadsleden - © Deschuyffeleer
 
Ere-titels_herne_2014__7_
HERNE - Nu ook eretitel voor gewezen schepenen en gemeenteraadsleden - © Deschuyffeleer
 
Ere-titels_herne_2014__6_
Jordi Cornet, het jongste gemeenteraadslid, schepen Marie-Louise Devriese en ere-gemeenteraadslid Nestor Cochez - © Deschuyfeleer
 
Ere-titels_herne_2014__8_
Ere-schepen Willy Vincent, ere gemeenteraadslid Jan Dewijngaert en burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Ook de vroegere schepenen en gemeenteraadsleden met een zekere anciënniteit mogen voortaan de titel van ere-schepen en ere-gemeenteraadslid dragen. Zij werden dan ook in een gezamenlijke viering op het gemeentehuis door burgemeester Kris Poelaert en zijn bestuursploeg gehuldigd en de eretitel uitgereikt.
 
Recent keurde de gemeenteraad een reglement goed voor het toekennen van de eretitel aan de gewezen schepenen en gemeenteraadsleden. Uiteindelijk bleken hiervoor 10 vroegere schepenen en 7 ex-gemeenteraadsleden in aanmerking te komen. De toekenning van de titel van ere-burgemeester gebeurt dan weer op het Vlaams bestuursniveau en werd in het verleden toegekend aan wijlen Pierre Poelaert.
 
Burgemeester Kris Poelaert stelde dat de toekenning van de eretitel dient gezien te worden als een erkenning, een waardering en vooral een blijk van dankbaarheid voor de jarenlange expertise, de beschikbaarheid en het positief engagement bij het daadwerkelijk uitbouwen van het beeld van Herne zoals het nu is. “Partijkleuren of lid van meerderheid of van oppositie spelen hierbij geen rol”, gaf de burgemeester aan die er met een kwinkslag overigens ook nog aan toevoegde dat “Herne nu ook wil gaan voor het label van dankbare gemeente”.
 
Als aandenken mochten de gehuldigden een fles champagne en een collectie waardevolle boeken, gedichten en documenten rond Herne en met als blikvanger de Geschiedkundige Kroniek in ontvangst nemen.
 
De eretitel van gemeenteraadslid werd toegekend aan Nestor Cochez die overigens maar liefst 42 jaar lang onafgebroken een mandaat bekleedde, Marcel Mathieu, Ghislain Rassaerts, Denise Everaet, Lucien Pletinckx, Jan Dewijngaert en Hugo Moonens.
 
De eretitel van schepen dan weer werd verleend aan Willy Vincent, Aimé Vanderstocken, Urbain Deblander, Nestor Driscart, Marie-José Cornet, Guido Van Cutsem, Marc Bombaert, Etienne Ost, Jean-Marie Dierickx en graaf Raoul d’Udekem d’Acoz.
 
Opmerkelijk is wel dat al die tijd met Marie-José Cornet en Denise Everaert slechts twee vrouwen in aanmerking kwamen voor een eretitel.
 
 Inmiddels werd bij de Vlaamse overheid ook een procedure opgestart voor het verlenen van de titel van ere-burgemeester aan Marcel Mathieu, de gewezen burgemeester van Herfelingen van voor de fusie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief