HERNE - Succesrijk Damiaankerstspel wordt nog één keer overgedaan

C21

HERNE - Succesrijk Damiaankerstspel wordt nog één keer overgedaan

Kerstspel_herfelignen
HERNE - Succesrijk Damiaankerstspel wordt nog één keer overgedaan - © Deschuyffeleer
 

Na het succes in de kerk van Herne eind vorig jaar en meer recent nog in Ninde (Tremelo) krijgt het Hernse Damiaankerstspel nog een vervolgverhaal. Met vol enthousiasme gaat de ploeg van en rond Germain Derijcke terug aan de slag om op zaterdag 27 december opnieuw een uitzonderlijke en bijzonder geslaagde performance neer te zetten. De plaats van afspraak is deze keer wel de Sint-Niklaaskerk vin Herfelingen.

Als slotapotheose van de jaaractie ‘Herne sterk Damiaandorp ’ pakte de kerngroep geruggesteund door de gemeente en Damiaanactie Brussel op Kerstavond van vorig jaar uit met een pakkend en uniek Damiaankerstspel in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum. Met een historisch schouwspel beeldden een twintigtal gelegenheidsacteurs het leven van Pater Damiaan in woord, beeld en muziek uit.
 
Met “Ik ben Jozef of beter Jef, de jongste zoon van Frans De Veuster en Cato Wauters. De meesten onder u kennen wij als pater Damiaan, de melaatse. In mijn schooltijd heb ik dikwijls de ezelsoren moeten dragen omdat …… “ weet de jonge Damiaan meteen de trend te zetten. Het Kerstspel, een vernuftig samenspel van technologische hoogstandjes, acteer-, muziek- en zangtalent maakt de toeschouwer overigens meteen getuige van het leven van Pater Damiaan zoals het was.
 
Om het scenario gestalte te geven weet spilfiguur Germain Derijcke zich ook nu te omringen met een resem medewerkers en technici onder de leiding van Geert Sterckx. Zij zorgen voor decor, muziek, kledij, schmink, klank en belichting. Voor het acteren tekenen Germain Derijcke zelf als zieke Damiaan en nog een resem geëngageerde gelegenheidsacteurs van eigen bodem met onder meer pastoor Kris Meskens. Het Legatokoor dan weer vertegenwoordigt het volk van Molokaï.
 
Wie zin heeft om Kerstmis eens op een andere manier te vieren is dan ook welkom op 27 december in de kerk van Herfelingen om te genieten van het historisch schouwspel dat uitmondt in een nachtmis. Deze misviering vervangt de zaterdagmis (17u30) in Kokejane en ook de zondagmis (10u45) in de Sint-Niklaaskerk.
 
De inkom is gratis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© nDeschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief